Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 вересня 2012, 21:47 Суспільство
Колишня сутенерка розповіла журналістам про тонкощі свого бізнесу
Колишня сутенерка розповіла журналістам про тонкощі свого бізнесу

Що таке база сексуальних послуг і скільки заробляють звідники в Києві, як організований їхній бізнес, і чому він один із найризикованіших? Відповіді на ці питання "Свідку", на умовах конфіденційності, погодилася дати колишня столична сутенерка. Зі звідницею з трирічним стажем спілкувався Андрій Герко.

Колишня сутенерка Тетяна за освітою - менеджерка ресторанного бізнесу. Згадує, як після закінчення ВИШу двотисячного року, марно намагалася влаштуватися на роботу за фахом. Коли ж від відчаю опустилися руки, випадково зустріла свою давню знайому. Та працювала повією.

Тетяна, колишня сутенерка:

- Она забрала меня к себе на базу. База - это огромные квартиры, в основном двухъярусные и одноярусные, 5-6 комнат. Вот это называется база. Там огромное скопление девочек, от 10 до 12.

Після кількох місяців цілодобової невтомної праці власним тілом Тетяна замислилася, чому б не налагодити свій бізнес.

Тетяна, колишня сутенерка:

- Если вы работаете сутенером, вы в день имеете деньги. В день вы имеете чистими. Если это база с девочками, около 7 человек, вы имеете чистыми около 2-3 тысяч каждый день. А если вы имеете 2-3 квартиры. Представляете, какие деньги идут здесь...

Сказано - зроблено. Вже за місяць протизаконний бізнес почав давати перші прибутки. Семеро подруг, що погодилися вступити до новоствореної артілі, отримували половину заробленого за добу. Після розрахунку з рекетирами, жіночка щоденно клала собі до кишені кругленьку суму. Та тішилася таким життям недовго. Вже за два роки невелике підприємство довелося закрити через каверзи конкурентів. Тетяна мало не опинилася за гратами. Жінка впевнена: не сьорбає баланди тому, що ніколи не порушувала золотого правила сутенера. 

Тетяна, колишня сутенерка:

- Расчитывается только девочка. Деньги у себя держит только она. Только когда мужчина уходит, она отдает тому, кому нужно. Девочке не будет ничего. Она просто заплатит штраф, если ее возьмут, а если вы возьмете деньги в руки, то вам автоматом пришьют статью "303, часть 2".

Як доказ  Тетяниних слів,  доля одного з нинішніх столичних звідників. 38-річного киянина затримали у власному авті.  Своїм клієнтам він пропонував величезний вибір повій. Адже під його опікою було понад сто дівчат. Вартість їхніх  послуг стартувала від тисячі доларів США.

Владислав Дубина, заступник керівника управління департаменту МВС України:

- Під час затримання цього сутенера нами було вилучено кілька одиниць холодної  зброї та боєприпаси. На сьогодні, судом прийнято рішення про його арешт. За сутенерство йому світить до семи років за ґратами. З'ясувалося, що молодик крім сутенерства, займався ще й торгівлею людьми.

На думку правників, про долю дівчат-повій повинна подбати держава. Тоді й у сутенерах потреби не буде.

Іван Боднарук, правозахисник:

- Можна піти шляхом, як пішла Еаропа - узаконити проституцію, адже від школи до пенсіонерів усі знають, що провтитуція є. Усім відомо, що є факти корупції правоохоронними органами саме сутененрства, є покриття. Його не можна викоренити. Чому б його не легалізувати? Чому б на цьому державі кошти не заробляти? Окрім того, це дало б Україні зменшення рівня захворювання на СНІД.