Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 вересня 2012, 21:25 Суспільство
На Сумщині діти батьків-алкоголіків жили в нелюдських умовах
На Сумщині діти батьків-алкоголіків жили в нелюдських умовах

Двох дітей з коростою примусово шпиталювали на Сумщині. Батьки їх не доглядали, пиячили. Малих змушували жебракувати, часто забували вночі на вулиці. Вдома волоцюжки жили в антисанітарних умовах, та ще спали біля чужих дядьків на сусідніх ліжках.

5-річна Тетянка та 3-річний Миколка, мабуть, уперше в житті відчули турботливе ставлення до себе. У лікарні їх відмили, перевдягли, нагодували, лікують коросту. За тиждень батьки про малих навіть не згадали.

Людмила Прихожай, в.о. керівника відділу Білопільської райлікарні:

- Батьки не з'являлись, не телефонували і не цікавилися станом своїх дітей. Проте сьогодні з'явилася молода особа, представився, що він сусід батьків, що мама постирала одяг і передала для своїх дітей, і в руках тримав 2 цукерки. 

Щоправда, речей у дядька не виявилося, тож він пригостив лише солодощами.

- Мама  передавала привет, я їй тоже передала.

Утім, повертатися до батьків малі не хочуть. Мріють про притулок, бо бояться, що вдома знову осядуть злидні.

Людмила Прихожай, в.о. керівника відділу Білопільської райлікарні:

- Вони розповіли нам, що навіть вечіром і вночі  їх батьки заставляли заробляти собі на життя, ходили по трасі і просили гроші у перехожих людей.

Ця родина давно зажила на селі недоброї слави. Через горілку дорослі продали свій будинок, їх вигнали з батьківської хати, звільнили з роботи.

Микола Єфимов, батько:

- Ну, я пью як, я -то на роботу ходив. Я так  не пив.  Вона їздила кодируваться в Суми, пролечилась, все.  Їй дали зразу в лопатку 4 укола ну, против того. Це она продержалась 2 дня.

Їх кілька разів штрафували та попереджали, але нічого не змінювалося. Діти без догляду блукали вулицями, тоді як у хаті спали чужі п'яні дядьки.

Микола Боровик, Супрунівський сільський голова:

- Коли комісія прийшла, Валентина була п'яна, лежала, чоловік, правда, її сидів за столом, діти в углу сиділи, нічого не могли казати, чи ситі вони чи голодні - не зрозуміло.

Сільска влада звернулася до міліції.

Інна Біличенко, старший інспектор Білопільського РВ міліції:

- Матір, Гамзіну Валентину, притягнено до адміністративної відповідальності, відразу  вирішується питання про позбавлення її батьківських прав.

Дітей на півроку віддадуть до притулку. Батьки запевнють: за цей час виправляться, зароблять грошей на свою хату та заберуть малих. Утім, правоохоронці дуже сумніваються, що в цій історії все складеться щасливо.