Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 вересня 2012, 20:55 Суспільство
Мешканці села Мологи вже півмісяця сидять без води
Мешканці села Мологи вже півмісяця сидять без води

Наче у пустелі. Вже півмісяця без води мешканці села Мологи, що на Одещині. Старий водогін їм перекрили, а нового не під'єднують, доки за нього не розрахуються. Криниць немає, води ніхто не підвозить.

Терпець урвався. Два тижні в мешканців села Мологи немає води. Тож вони вирішили вийти на вулицю.

Місцеві розповідають: вода у кранах щезла раптово. Без жодних попереджень, майстри вирізали частину трубопроводу, який забезпечував майже сімдесят сімей. У Валентини син - інвалід. Вода їм потрібна, як повітря.

Валентина Півторак, мешканка с. Мологи:

- Первое - это ребенок, ему каждый день нужны чистые вещи, потому что я стираюсь, стираю специальным шампунем, у него идет электролизация на вещи. 

Аби приготувати їжу та помитися, людям доводиться долати величезну відстань до найближчих підприємств. Владнати проблему можуть тільки гроші. Поки за новий трубопровід не розрахуються, води не отримають. Самі труби придбано державним коштом.  А ось прокласти їх у сільраді вирішили за гроші майбутніх користувачів. І зобов'язали людей зібрати по 2 тисячі гривень із хати. Проте потрібну суму заощадити не так просто. Здавати почали частинами.

Таїсія Біличкова, голова Мологівської сільської ради:

- На даний момент здали 47 дворів по 500 гривень, це на рахунку 23 тисячі 500.

Та поки не буде всієї суми, а це 50 тисяч гривень, води людям не бачити. Альтернативи ніхто не запропонував, тож як виживати в одеській пустелі ніхто не знає.