Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 вересня 2012, 11:53 Суспільство
У Чернігові двоє братів стрибнули з 25-метрового крану
У Чернігові двоє братів стрибнули з 25-метрового крану

Двоє рідних братів звели рахунки з життям у Чернігові. 20-річний випускник місцевого педуніверситету і його молодший родич видерлися на будівельний кран і стрибнули донизу. Ця історія шокувала мало не весь обласний центр.

"Друзяки, всім пока. Сторінка закрита, позаяк її господар звалив з цього Світу", - так написав на своїй персональній сторінці в Інтернеті  20-річний чернігівець. А вже за  кілька годин він, разом з молодшим братом,  стрибнув з 25-метрового крана.

Документів у загиблих  не знайшли. З особистих речей - тільки МР-3 плеєр та квиток до театру. Тож, імена  самогубців міліція з`ясувала  лише за кілька днів.Непоказна  чернігівська п`ятиповерхівка гуде. Люди досі не второпають, що сталося з їхніми сусідами.

- Я не знаю. Они немножко отчужденные были. Старший в пединституте учился, а младший где-то в радиотехникуме. Ребята вдвоем все время были, спортивные такие. На площадку ходили, занимались.

Анатолій, мешканець м. Чернігова:

- Хорошие хлопцы были. Дружные, вдвоем ходили. Хорошие. Кто знает, что с ними случилося. Они не пили, я не знаю, чего они туды на кран полезли.

Одну з найбільш правдоподібних версій загибелі хлопців дізнаємося від їхніх однолітків. Кажуть, в усьому винен Інтернет. Саме звідти парубки дізналися, що людське життя - це безглузде гаяння часу.

Володимир, мешканець м. Чернігова:

- Как жить, в школе учат. А не в интернете. С умом надо сидеть в Интернете. Разве там что умное в Интернете? 80 процентов пошлое все и ненужное. До психолога надо ходить в таких случаях или к маме.

Про сумні наміри юнаків легко дізнатися з їхніх сторінок  у світовій  павутині. А ще з відвідуваних ними інтернет-сайтів.

Сергій Бриль, керівник відділу УМВС України в Чернігівській області:

- До рук працівників міліції потрапили деякі речі, зошити, в яких конкретно вказувався зміст суїцидального характеру. Тому остаточно було зроблено висновок, що смерть даних молодих людей настала внаслідок суїциду.

Ця історія так і лишилась би черговою розповіддю про бездумно занапащені молоді життя, якби не одне «Але».

Юрій Ірхін, психолог:

- Последние 15 лет наблюдается активизация использования в интернете методов нейролингвистического программирования. Этот метод позволяет заложить на подкорку, на сознание человека определенную информацию.

За словами фахівців, молоді чернігівці, самі того не бажаючи, стали жертвою цинічних маніпуляторів людською свідомістю.

Юрій Ірхін, психолог:

- Здесь совпало два фактора . Во-первых, повышенная мнительность и слабая центральная нервная система молодых людей. Скорее всего, шло   программирование на какую-то деструкцию. На саморазрушение.

Чи відповідатиме хтось  за смерть молодих, не відомо. Кримінальну справу за фактом їхньої загибелі закрили, а родичі на версії доведення хлопців до самогубства не наполягають.