Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 серпня 2012, 23:48 Суспільство
Мешканці Чернігова проти котячого гуртожитку
Мешканці Чернігова проти котячого гуртожитку

Справжній котячий гуртожиток облаштувала у власній однокімнатній квартирі 65-річна мешканка Чернігова. Хай би й так, але від сусідства з п'ятьма десятками чотирилапих і хвостатих горе мешканцям решти осель.

Ці кадри з відомого дитячого мультику пенсіонерка Світлана Миколаївна не може дивитися спокійно. Каже, така ж прихильниця тварин мешкає у квартирі поверхом вище. Та до героїні казки чернігівській "котячій матері" далеко.

Світлана Поваляєва, мешканка м. Чернігова:

- Вот это угол мокрый. Это все нам котики делают хорошие дела. Там котов - мы не знаем сколько. Она их гоняет, кричит на них. Палками бросается. Это всенощная.

Попри відкриті кватирки в кімнаті нашої співрозмовниці задушливий запах котячої сечі. Господиня бідкається - сусідка нагорі зовсім не дбає про гігієну.

Світлана Поваляєва, мешканка м. Чернігова:

- У нее линолеума уже нет. Весь пол в какашках котовых. Она по ним ходит, по этим фекалиям.

Єфросинія Кирилівна, мешканка м. Чернігова:

- Несколько десятков котов. Там их десятков пять. Они же плодятся.

В інших сусідів котячого гуртожитку життя теж не мед. Отут стіни вітальні та ванної кімнати вже перетворилися на місиво з лайна. Люди кажуть: давати лад у домівках немає сенсу - вже за кілька днів зі стелі знову тече. А нестерпну атмосферу щедро доповнюють ватаги тарганів, які мандрують з антисанітарної квартири.

Тетяна Гах, мешканка м. Чернігова:

- Когда сильно тепло - я к двери, чтоб двери открыть - мне надо или нос закрывать, и забегаю, бо у меня сразу рвота. Вы представляете, когда моча и кал.

Доведені до відчаю люди бідкаються: їхня сусідка на жодні зауваження не реагує. А представники ЖЕКу, яких вряди-годи викликають до скандальної квартири, лише руками розводять.

Володимир Прищеп, керівник ЖЕКу №13 м. Чернігова:

- При нынешнем законодательстве и отсутствии службы, которая занималась отловом - ни в квартиру войти нельзя, ни отловить этих животных. На сегодняшний день у коммунальных предприятий входить в квартиру можно только при аварийной ситуации.

Не вдалося потрапити до котячої квартири ані дільничному, ані фахівцям із санстанції.

Віталій Василець, заступник головного санітарного лікаря м. Чернігова:

- Вона просто не впустила і відмовилася з нами спілкуватися. Нема органами самоврядування встановлених норм кількості утримання тварин.

- Пані Наталю, телебачення турбує вас. Відкрийте, будь ласка.

Через страшенний сморід поблизу вхідних дверей мало не згадали про вчорашню вечерю й журналісти "Свідка". Попри кількагодинне чергування під будинком, до скандальної квартири ми так і не потрапили. Щоби допомогти  доведеним до відчаю мешканцям - звернулися до правознавців.

Іван Боднарук, правознавець:

- Законом чітко визначено порядок утримання коммунальних приміщень. Люди повинні звернутися до суду про неналежне використання житлового приміщення. Заявникам суд видасть рішення про те, що відповідач - в даному випадку ця жіночка котоолюбива - суд однозначно програє. Треба буде йти до державної виконавчої служби. А ті разом з працівниками міліції йшли до цієї квартири.

А починати нелегку боротьбу за право на чисте повітря люди повинні із заяви до прокуратури. Саме вона має обстоювати інтереси постраждалих у суді і пришвидшити виконання його рішень.