Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 липня 2012, 23:52 Суспільство
У Луганську заморили голодом тварин у зоокутку
У Луганську заморили голодом тварин у зоокутку

Черговий скандал у луганському звіринці: там від голоду помер вовк. Наступною може стати лисиця. Про мор і жахливі умови утримання тварин розповіли громадські активісти. Це вже не перший негативний випадок у зоокутку луганської дитячо-спортивної школи під назвою Барс. У лютому там виявили напівзадушеного ведмедя, якому ще в дитинстві почепили ошийника, а коли тварина виросла - його забули зняти. І ось тепер - нова жертва жорстокого поводження.

Того дня Ольга приїхала на територію дитячого закладу, аби покататися на конях. Каже, закінчивши прогулянку верхи, вирішила підійти до вольєрів з вовком та лисицями. Від побаченого  вжахнулася.

Ольга, свідок:

- Воды не было, еды не было. У волка еды не было. Сыро было у волка. Страшно на все это было смотреть. Собаки скакали голодные. Вот это я увидела. 

І вже за кілька хвилин просто на її очах вовк помер. Його витягли з вольєру та поховали. Страшні умови утримання тварин Ольга сфотографувала й виклала в соцмережі. Інформація про катування голодом тварин в зоокутку миттєво поширилася. Олександра каже, кинула все - зібрала пакунка з харчами і гайда до тварин - годувати ще живих.

Олександра Щукіна, громадська активістка:

- Приносили сухарики, овощи. Там мясное что-то. Он не взял. Мы оставили под воротами все. Мы были часа два там.

Колишні працівниці закладу, яких власник тварин звільнив після оприлюднення у ЗМІ інформації та відео про катування ведмедя, кажуть, що знущатися над чотирилапими тут - норма. А все тому, що на голодних вовках, лисицях та ведмедях дресирують бойових псів. Ветеринари побаченим шоковані. Кажуть, такого знущання над тваринами годі й уявити.

Олена Полозкова, ветеринар:

- Нет ни документов никаких на диких животных, ни ветпаспортов, ни прививок от бешенства. Поэтому вряд ли какой-то ветеринар возьмется осматиривать диких животных. 

Самого власника звіринця на території закладу немає. На телефонні дзвінки не відповідає. Наглядачі за тваринами спілкуються з журналістами неохоче.

Наглядач за тваринами:

- Шо вы хотели?

- Хотели, чтобы вы открыли и показали животных.

- Сказали, нельзя.

- Чего нельзя?

- Президент "Барса" сказал - нельзя.

Екологи на території зоокутка вже завершили своє розслідування. Є й висновки.

Тамара Бабкініс, керівник відділу управління екології Луганської облдержадміністрації:

- Там по всем животным условия содержания не соответвствуют, протокол в суд мы отправляем, дальше решает суд.

Найбільше, що загрожує власникові тварин - штраф 85 гривень. Більшого вітчизняним законодавством не передбачено. Наразі до перевірки підключилась прокуратура. Вона має дати чітку відповідь - чому на території дитячої організації знущаються над дикими тваринами.