Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 липня 2012, 23:56 Суспільство
Ялтинські міліціянти пересіли на велосипеди
Ялтинські міліціянти пересіли на велосипеди

Заради спокою та доброго відпочинку гостей міста Ялтою почали їздити міліціянти на велосипедах. Ніби герої колись популярного серіалу "Пасифік" з каліфорнійського узбережжя перекочували на вулиці південного українського курорту.

Курортний сезон у розпалі, тож, аби бути мобільнішими - правоохоронці пересіли на велосипеди. Через завантаженість доріг у літній період ловити злочинців зручніше саме на двох колесах.

Віталій Турок, заступник керівника Ялтинського МУ міліції:

- Проезд автомототранспорту у нас очень и очень затруднен. Пеший наряд также не может быстро дойти туда, куда требуется. Есть новшество - мы ввели на данный момент один велопатруль в составе 3 сотрудников милиции.

Тимофій, мешканець м. Ялти:

- Это отличное нововведение, потому что даже сейчас я проходил, смотрел на пробку, машинам там сложно доехать. Это либо велосипеды, либо мотоциклы.

Спортивні хлопці в шортах і кросівках віртуозно керують двоколісним транспортом. Нехай на велосипедах немає сирени і "блимавки", але їхня швидкість і маневровість грають вирішальну роль під час переслідування злочинців.

Артем, мешканець м. Ялти:

- Еще там они на ступеньки заезжали!

- Умеют?

- Да! Паркур!

За перші 10 днів роботи велопатруль накатав уже більше 200 кілометрів, затримав кількох грабіжників та бешкетників. Туристи й місцеві мешканці з цікавістю розглядають екіпіювання вартових ладу, обговорюють технічні характеристики нового міліційного транспорту.

Петро Романович, мешканець м. Ялти:

- Пора уже милицию как-то усовершенствовать. Не все же время бегом бегать!

У Ялтинському управлінні міліції планують, що патрульні на велосипедах працюватимуть до самої зими.

Віталій Турок, заступник керівника Ялтинського МУ міліції:

- Планируем мы не только до конца курортного, осень есть, весна есть.