Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 липня 2012, 11:12 Суспільство
В Харкові з багатодітної сім'ї втекла дівчина, прихопивши немовля
В Харкові з багатодітної сім'ї втекла дівчина, прихопивши немовля

В Харкові міліція повернула батькам 16-річну дівчину, що пішла з дому, прихопивши 4-місячного небожа. Дітей знайшли вже наступного дня. Коли правоохоронці навідалися до багатодітного сімейства - одразу зрозуміли, чому малеча тікає з дому: жити їй доводиться в нелюдських умовах.

- Сейчас можно в дом пройти, посмотреть ваши бытовые условия, жилищные? Не первый раз вы уже отказываетесь, правильно? Служба по делам детей с вами работали. Просили, требовали, чтоб вы навели порядок. Но порядок до сих пор не наводится…

- Ну, дети все… в семье… мы купили новую двухъярусную кровать… 

Жінка начебто привітно й охоче відповідає на питання правоохоронців. Запевняє: зникнення дітей - то випадковість, непорозуміння. Мовляв, більше такого не буде.

Оксана Ковригіна, багатодітна мати:

- Все время было все нормально. Она никогда не уходила. Вообще она ответственная девочка. 

16-річна Тетяна вже не раз йшла з дому: у дівчинки діагностовано психічне відхилення. Але вона вперше прихопила з собою маленького племінника - сина старшої сестри.

Аліна Олійник, співробітниця Фрунзенського РВ міліції м. Харкова:

- Как поясняет, пошла гулять с ребенком, однако потом, когда наступила темнота, она побоялась идти домой в связи с поздним временем суток, решила остаться ночевать в подъезде, а утром вернуться домой. И обнаружили ее в подъезде с ребенком.

Зайшовши в будинок, міліція розуміє, чому діти не надто хочуть тут жити. Двокімнатна оселя - справжній смітник. Тут бруд і сморід. Діти, дорослі й собаки живуть разом у жахливих умовах. Найменше немовля, наприклад, лежить просто на голих дошках.

Аліна Олійник, співробітниця Фрунзенського РВ міліції м. Харкова:

- Данная семья состоит у нас как семья, которая оказалась в сложных жизненных обстоятельствах. Неоднократно в отношении как матери, так и отца был составлен административный протокол по ст.184 - невыполнение родителями своих обязанностей по воспитанию детей. Однако должного результата они не приносят.

У міліції кажуть: тричі зверталися до суду з вимогою позбавити батьків права виховувати дітей. Але щоразу отримували відмову. Та й жоден з вісьмох нащадків родини не скаржиться ані на умови, ані на догляд, ані на суворість дорослих.

- Нормально!

- А тебе кушать есть что?

- Да!

- А что ты кушал утром?

- Макароны.

- А в обед?

- В обед… Сейчас готовится.

Міліція вкотре спробує позбавити подружжя батьківських прав. Правоохоронці сподіваються, що цього разу переконливих арґументів та обіцянок у чоловіка й жінки для суду не знайдеться.