Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 червня 2012, 10:59 Суспільство
Службові собаки допомагають підтримувати порядок під час Євро
Службові собаки допомагають підтримувати порядок під час Євро

Напередодні першого півфіналу футбольного Євро в Україні все спокійно - доповідають правоохоронці. Певно, не останньою мірою тому, що пильнувати ладу їм невтомно допомагають чотирилапі помічники - вівчарки, ротвейлери, лабрадори. У хвостатих міліціянтів - усе як і в людей: службові обов'язки та навіть форма й відрядження.

У Донецьку щодня перед відкриттям Фан-зони або на стадіоні "Донбас-арені" перед проведенням матчу собаки ретельно вишукують вибухівку.

Роман Романов, заступник керівника ГУМВС України в Донецькій області:

- Они у нас работают как по взрывчатке, так и работают непосредственно по патрулированию улиц.

У Києві на залізничному вокзалі працюють нерозлучні кінолог Віталій зі своєю вівчаркою Омегою. В тандемі вони пильнують ладу вже 5 років.

Віталій Сагайдак, молодший інспектор-кінолог КЦ при УМВС України в Черкаській області:

- Так как она мне припала к душе, я ее сразу к себе взял.

Вони прибули до столиці з Черкас. Шукають головно наркотики. Оглядають усе.

Віталій Сагайдак, молодший інспектор-кінолог КЦ при УМВС України в Черкаській області:

- На Дарницком вокзале - это всех проходящих людей. На Киев-пассажирском - это камеры хранения багажа и составы, которые приходят.

Столичні правоохоронці кажуть - без хвостатих помічників не обійшлися б.

Іван Проскура, в.о. керівника лінійного відділу на станції Дарниця:

- Суттєва допомога щодо несення патрулювання та виявлення таких засобів, які не дозволені до обігу. Кінологи несуть службу постійно, взаємодія налагоджена.

Тільки на перший погляд здається, що кінолог із собакою грається. Але насправді - це тренування. Так чотирилапий правоохоронець привчається до запаху. Фактично, він виконує команду "апорт", але шукає заборонене зілля.

- Сидеть!

Чотирилапі міліціянти мають свою амуніцію, таку саму, як і в польських кудлатих "колег". Працюють впевнено і завзято, тож порушувати громадський лад поблизу таких вартових мало хто ризикує. Українські та іноземні вболівальники з розумінням ставляться до "собачої служби".