Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 червня 2012, 22:29 Суспільство
У Київській фан-зоні - святкове відкриття та тотальний контроль
У Київській фан-зоні - святкове відкриття та тотальний контроль

Сьогодні в центрі Києва відбулося офіційне відкриття фан-зони Євро-2012. Тисячі відвідувачів слідкували за феєричним дійством, яке там розгорталося. Був і міні-феєрверк, і виступ президентського духового оркестру, виступи відомих виконавців. Апогеєм свята став символ фан-зони – Хряк-віщун.

Нарешті ЄВРО-чемпіонат стартував! У день відкриття турніру у Києві запрацювала й фан-зона. Переважна більшість її відвідувачів - столичні жителі та туристи. Та футбол без справжніх фанатів - не футбол. А від найзатятіших уболівальників можна чекати і неприємностей. Тож організатори підійшли до питання безпеки на час проведення континентальної першості дуже відповідально.

Олег Дубров, керівник охорони сектору фан-зони:

- Проверка идет содержимого сумок на предмет наличия запрещенных для вноса вещей. Колющие, режущие, зажигалки, баллончики, которые могут послужить поводом для пожара.

Та думки відвідувачів фан-зони щодо такого ретельного контролю розділилися.

Мешканка м. Києва:

- На всякий случай надо проверять, я считаю. Конечно, меня это задевает, как личность. С учетом этих взрывов и всего, мало ли что.

Мешканка м. Києва:

- Я не вижу никаких опасностей в напитках, тем более открытая была бутылка.

Мешканець м. Києва:

- В нормальных странах охрану не видно. Извините за прямоту, должны быть какие-то люди в штатском. Поменьше милиции и полиции, которая вообще-то раздражает болельщиков.

Розділяти фанатів різних команд у фан-зоні не планують. Вважають - футбол об’єднує.

Олег Дубров, керівник охорони сектору фан-зони:

- Никакого разделения, никакой дискриминации не будет. В этом необходимости нет. Надеемся, что будет дружная семья и добрые отзывчивые люди.

Знайти спільну мову іноземцям із суворими охоронцями допоможуть волонтери.

Олександра, координаторка волонтерів:

- Волонтеры как бы сглаживают конфликтные ситуации. Иностранцам нужно объяснить, что ту или иную продукцию нельзя проносить в фан-зону. Волонтер только обеспечивает информационную помощь и поддержку секьюрити  в конфликтных вопросах. Не более.

Організатори запевняють - фан-зона запрацювала на повну. Для вболівальників відчинені всі двері. Та здається, не всі :)

До вирішення проблеми підійшли оригінально.