Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 червня 2012, 11:31 Суспільство
Невідомі з автоматами взяли штурмом київський гуртожиток
Невідомі з автоматами взяли штурмом київський гуртожиток

Об'єктом збройного штурму став київський гуртожиток. Із десяток молодиків з автоматами висадили двері та спробували повиганяти людей надвір. Свавіллю нападників завадила знімальна група "Свідка".

Дарина саме готувала сніданок, коли до гуртожитку під’їхали кілька легковиків. З них вискочили молодики в камуфляжі, озброєні автоматами, а вже за кілька хвилин невідомі почали ломилися у двері. Вони вимагал від мешканців покинути будівлю.

Дарина, мешканка гуртожтку:

Они с оружием начали выбегать и заламываться сюда, выбивать дверь, стучать сюда в дверь. Хотели эту дверь выбивать и дверь просто трещала по швам. Я не знаю, как они ее не выбили.

Перелякана Дарина марно намагалася дізнатися, чого хочуть від неї незвані гості.

Дарина, мешканка гуртожтку:

Ни наклеек, ни бирок. Ни удостоверений, ничего нету. Я говорю, кто вы такие, а они отвечают - мы милиция.

Наталя, мешканка гуртожитку:

Їду з роботи додому. Захожу. На поверсі двері вибиті і з автоматами стоять хлопці. На питання не відповідають. Коли вони почули, що приїде телебачення, вони нас закрили з тієї сторони. 

Коли на місце інциденту прибули кореспонденти "Свідка", нападники забарикадувалися на внутрішньому дворі. М’язисті молодики з автоматами поводилися спокійно, спілкуватися перед камерою не мали бажання. Не внесли ясності у справу й міліціянти. Мешканці викликали їх одночасно з журналістами, та приїхали правоохоронці пізніше. Їх загарбники теж не пустили на подвір’я. 

Ми по визову приїхали. Зараз викликали слідчо-оперативну групу. Вона приїде і буде розбиратися.

Хто зазіхнув на їхню оселю, місцеві не мають ані найменшої уяви. Лише згадують, як протягом останнього місяця під їхніми вікнами щовечора крутилася одна й та сама автівка. Люди підозрюють, що стали жертвами рейдерів.

Наталія, мешканка гуртожитку:

В цьому гуртожитку ми прописані дуже багато років. Тут є чорнобильці, пенсіонери живуть. Ми живемо на законних основаніях. Якщо вони між собою воюють, то не мають права вибивати двері, лякати наших дітей і усіх, хто тут проживає. І стояти з цим оружієм і нам угрожати.

Після кількагодинних переговорів до кореспондентів НТН таки вийшов представник загарбників.

Будь ласка, кого ви представляєте?  

- Я представляю ГУБОЗ, мы сейчас организовываем следственные действия, которые организованы Генеральной прокуратурой. Дабы мы не усугубляли, время не тянули и не создавали дискомфорта и наиболее толерантно относились к людям, давайте это сделаем очень быстро.

Що саме розслідують у старенькому  гуртожитку, допитатися від чоловіка не вдалося. Своєю чергою в Генеральній прокуратурі та Управлінні боротьби з оргзлочинністю свою причетність до інциденту категорично відкидають. Що ж там трапилося - нині розбирається столична міліція.