Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 червня 2012, 12:28 Суспільство
Оновлений Андріївський узвіз відкрили для киян та туристів
Оновлений Андріївський узвіз відкрили для киян та туристів

Андріївський узвіз знову відкрили для киян і гостей міста. Як змінилася одна з візиток української столиці та чи подобається вона туристам?

Тепер на узвозі, як і раніше, торгують сувенірами, прогулюються туристи. Та не всім подобається новий вигляд Андріївського.

- Ми обурені: он зробили, дивимось, дирку, то вообще, після цього це вони тут пригладили на час чемпіонату, а після цього буде інший коловорот, вони ту знищать ще багато.

 Ганна працює на узвозі понад десять років. Каже - після реконструкції дух вулички змінився, бо нову бруківку зі старою - годі й порівнювати.

Ганна, майстриня:

 - Мне кажется, Андреевский в последнее время потерял свое значение Андреевского, ну, наверное, он стал более современный с одной стороны, и это хорошо, а с другой стороны - он стал более современный  - это плохо. Он теряет свой колорит.

Віктор, мешканець м. Києва:

- Ну, думали, що буде ще гірше.

- А чому, що не подобається?

- Ну от хоча би це!

- Що знесли будівлі?

- Так.

Хотіли зробити це тишком-нишком - та обурилася громадськість.

Огорожену руїну завісили тканиною. У такий самий спосіб міська влада спробувала припудрити глибокі шрами на обличчі Андріївського - напівзруйновані будинки.

Валентина, продавчиня:

- Насколько я поняла, этот фасад, это фасад нового дома, и как мы видим, он абсолютно не совпадает с тем фасадом, который исторически был на этом месте, это номер раз, а номер два - в принципе, есть Воздвиженская, которая выглядит нарядно, стилизовано, но не натурально.

Що ж буде далі з будинками на Андріївському узвозі - невідомо. Якщо деякі з них, наприклад номер 24 або 26, найближчим часом не реконструюють, вони просто розваляться.