Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 червня 2012, 18:11 Суспільство
Київські ДАІвці відсвяткували день захисту дітей з сиротами та школярами
Київські ДАІвці відсвяткували день захисту дітей з сиротами та школярами

Сьогодні - всесвітнього дня захисту дітей - столичні ДАІвці вирішили потішити малечу. Частували її цукерками й навчали правилам поведінки на дорогах.

Оце - вихованці столичного дитячого будинку "Берізка". Маленькі й беззахисні - вони особливо потребують уваги й піклування, бо не мають батьків. Для сімдесяти вісьмох малюків найрідніші - працівники закладу. Матеріяльно ж допомагають доброчинці. Уже третій рік це робить і столична ДАІ.

Олександр Ковалевський, заступник керівника відділу УДАІ м.Києва:

- Допомагаємо по різному - і прибираємо територію, і допомогаємо взимку прибрати сніг, але сьогодні, в день захисту дітей, ми вирішили спільно подарувати те, що потрібно цьому дитячому закладу - це предмети гігієни, це солодощі.

А це вже інші діти - відвідувачі літнього шкільного табору. Вони також потребують уваги й піклування. Для них столична ДАІ створила імпровізований майданчик, на якому пояснювали: як переходити дорогу, коли на перехресті працює регулювальник.

- Що це за знак? Стій! Увага! Всі жести регулуювальника починаються з цього знака, потім інспектор показує, наприклад, потрібно перейти дорогу звідти - туди... 

На подив інспекторів, більшість правил дорожнього руху діти знають ліпше за деяких дорослих. Тож школярам дали змогу побути не лише пішоходами, а й водіями.

- Кому можна переходити? Пішоходи стоять, а ви їдете, давай, ні, ні, а ви порушили правила дорожнього руху. Не можна при такому жесті регулювальника їхати.

Самі ж юні пішоходи скаржаться: найскладніше для них - перейти дорогу. Бо водії їх часто просто не помічають.

- Иногда зеленый свет, и все машины на красный едут, гонят, и переходить нельзя.

У ДАІ констатують: з 69 ДТП з дітьми лише в п'яти винуватцями були саме малі пішоходи. Тож водіїв укотре застерігають - порушуючи правила дорожнього руху, ви ризикуєте не тільки власним життям, а й чужим.