Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 червня 2012, 18:15 Суспільство
У Львові готуються до урочистого відкриття фанзони
У Львові готуються до урочистого відкриття фанзони

Євро-новини. У Львові активно облаштовують фанзону. Тому довелося перекрити рух центральним проспектом міста. Це спричинило величезні затори на дорогах і, відповідно - роздратування львів'ян. Утім чиновники запевняють: тисняви - явище тимчасове, його компенсує комфорт у самій фанзоні.

У Львові "резервацію" для футбольних уболівальників облаштовують на проспекті Свободи навпроти оперного театру. Центральну алею разом із проїжджою частиною обгородили сіткою. Для цього довелося перекрити рух автотранспорту. "Ампутація" навіть такого невеличкого відтинка шляху в місті призвела до заторів. У дні матчів буде ще щільніше.

Богдан Мицак, керівник УДАІ м. Львова:

- Зараз перекривається за раз лише центральна частина міста. Коли будуть безпосередньо матчі в місті Львові, тоді фанзона, вона розширяється і в радіусі університета Івана Франка і Підвальна, буде перекрито в тому радіусі, просто буде збільшена фанзона.

На її території встановлять два величезні екрани. Під час матчів тут зможуть поміститися 26 тисяч уболівальників. Ладу пильнуватимуть бійці державної служби охорони. Кожного, хто захоче потрапити у фанзону, ретельно перевірятимуть на наявність заборонених предметів. "Червоною карткою" буде стан алкогольного сп'яніння. Якщо ж хтось на території щось скоїть - це зафіксують відеокамери.

Віктор Горобцов, керівник відділу Львівської міської ради:

Відеокамери будуть встановлені біля заходу в фанзони і в місцях, скажем так, найбільшого скупчення. Це зона перегляду, зона відпочинку і зона харчування.

Неподалік зони харчування, для цілковитого комфорту, встановлять надсучасні вбиральні. Вони будуть більші за розміром від звичних біотуалетів і фундаментальнішими за концепцією.

Микола Падалка, керівник комунального підприємства:

Це унікальний проект, тому що на відміну від інших подібних заходів ці туалети є контейнерного типу. Тобто це туалети, які під’єднуються до водопостачання централізованого і каналізацій. Таким чином ми також забезпечим екологічний момент.

Урочисте відкриття львівської фанзони відбудеться вже наступного тижня.