Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 травня 2012, 11:22 Суспільство
Київська міліція та фан-зона готові до початку Євро-2012
Київська міліція та фан-зона готові до початку Євро-2012

ЄВРО 2012 - це не лише свято футболу, а й велике випробування. Столичні правоохоронці запевняють - першість відбудеться без непередбачуваних ситуацій.

Тварина, що пророкує результати матчів великих футбольних форумів - вже традиція. В Україні прогнозуватиме Хряк.

Світлана Бовкун, PR-директорка фан-зони Євро-2012: 

- Неофициальным символом фан-зоны в Киеве будет Хряк-вещун. Он заедет в фан-зону в день открытия. Он будет выходить к людям, болельщикам и делать свое предсказание с помощью двух тарелок с едой и с флагами играющих сборных.

Організатори ж і собі віщують - у Києві матчі відбудуться на найвищому рівні.

Світлана Бовкун, PR-директорка фан-зони Євро-2012: 

- Фан-зона рассчитана на количество людей до 70 тысяч человек. Вход в фан-зону будет бесплатный, кроме дней внематчевых, на которых будут большие концерты. В эти дни ориентировочно вход в фан-зону будет стоить 150 гривен. Здесь будет своя служба охраны круглосуточно.

Безпеку громадян під час Євра пильнуватимуть 22 тисячі правоохоронців. Підготувалися до будь-яких непередбачуваних ситуацій.

Сергій Поготов, керівник департаменту громадської безпеки МВС України:

- Організовано вивчення іноземної мови для полегшення спілкування правоохоронців з іноземцями. Вже курси пройшли 17000 працівників міліції, а до початку Євро ще пройдуть 5000. Рівень володіння - перший початковий. Для полегшення спілкування з іноземцями МВС закуплено 1418 електронних перекладачів - "Спіч гардів".

Та попри ретельну підготовку, сюрпризи для міліціянтів виникають щодня. Тепер, наприклад, вирішують питання з ритуалом шведських вболівальників - пішою ходою вулицями міста до стадіону.

Сергій Поготов, керівник департаменту громадської безпеки МВС України:

- Більш ретельно відпрацьовують питання їх супроводження. Враховуються резерви для недопущення будь-яких правопорушень під час цієї ходи.

Міліціянти кажуть - очікують неприємностей і з боку німецьких фанів.

Сергій Поготов, керівник департаменту громадської безпеки МВС України:

- Надходять попередження від іноземців щодо провокацій з боку німецьких вболівальників. Особливістю їх поведінки є, що вони ворогують з футбольними вболівальниками всієї Європи, полюбляють перевіряти на міцність правоохоронні органи цієї держави.

Утім правоохоронці запевняють - проблеми владнають. І європейська футбольна першість почнеться без неприємних несподіванок.