Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 травня 2012, 10:04 Суспільство
Київська влада дала дозвіл на забудову Дніпровських круч
Київська влада дала дозвіл на забудову Дніпровських круч

Замість зелених Дніпровських круч - залізо й бетон. На Парковій дорозі в Києві тепер можна зводити будівлі. Міська влада роздала 14 ділянок.

Восени 2010-го на столичній Парковій дорозі почали зводити гелікоптерного майданчика для авіатехніки МНС і президента. Архітектори кажуть: поле вже значно перевищує площу Маріїнського палацу. Хто затверджував це будівництво - таємниця.

Георгій Духовичний, віце-президент київської організації Національної спілки архітекторів:

- По поводу вертолетной площадки Сергей Анатольевич Целовальник заявил, что у него никакой информации нет, если бы сегодня этот объект был выставлен на рассмотрение профессионалов, он бы однозначно и в своей посадке, и в своем генеральном плане, и в своей архитектуре был бы признан абсолютно неприемлемым.

Утім, як виявляється, це лише початок великої забудови. Віднедавна стало відомо - київська влада похазяйнувала так, що невдовзі про зелені дніпровські схили можна буде хіба що прочитати у книжках.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Будівництво вертолітного майданчику - це лише перший удар по кручах, міська влада видала дозволи на зведення ще 14 об'єктів на схилах. Відтепер тут можуть з'явитися готелі, ресторани та офісні центри.

Чим керувалися урядники, коли ухвалювали рішення - можна лише здогадуватися.

Олександр Бригинець, голова комісії Київради з питань культури та туризму:

- Для вас новина, що чиновники працюють не в інтересах міста, як і депутати Київради, вони переважно працюють не в інтересах міста, а в інтересах забудовнків і виконують вказівки вищестоячих органів.

Окрім того, зводити на кручах не варто заради власної безпеки.

Олександр Бригинець, голова комісії Київради з питань культури та туризму:

- Наші олігархи, чиновники, депутати, вони їздять по всьому світу й бачать на Манхетені, або в  скандинавських країнах на горах, але вони забувають, скандинавські гори - це камінь, Манхетен - це камінь, а наші схили - це зсув землі.

Георгій Духовичний, віце-президент київської організації Національної спілки архітекторів:

- Это все абсолютно незаконно, на законных основаниях земля там может отводиться только для рекреационных объектов, объектов рекреационного характера в виде легких сборно-разборных сооружений и благоустройстве территории, ни  о каком капитальном строительстве там речи быть не может.

"Свідок" звернувся до головного управління містобування та архітектури Києва, але там відмовилися коментувати забудову Паркової дороги, мовляв, не в їхній компетенції. Натомість в інтернеті вже з'являються оголошення, в яких цінні ділянки продають за шалені гроші. Приміром, тридцять соток пропонують за дев'ять мільйонів доларів.