Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 травня 2012, 11:20 Суспільство
Столичні інспектори ДАІ попереджають про зміни руху до Євро
Столичні інспектори ДАІ попереджають про зміни руху до Євро

Євро ще не почалося, а столичні водії вже відчули незручності проведення футбольного турніру. Далі буде ще відчутніше - майже на шість тижнів середмістя стане пішохідним. Коли й куди не варто їхати?

До початку такого очікуваного в Україні футбольного турніру ще півтора тижня, а Київ вже потроху почали звільняти від транспорту. Першою пішохідною вулицею став Хрещатик. Пошуки альтернативних об'їздів призвели до заторів.

- Пробки, и так центр плохой. Как там понаглеешь, там без перекрытия слишком наглеть не будешь, количество машин большое. 

Кто ж рад, когда закрывают перед тобой шлагбаум. Шляхи об'їзду придумали. Нереально, весь центр закрыт. Это что ж, по воздуху? Провода мешают.

Та це тільки цвіт. У столиці у дні проведення матчів - тобто 11-го, 15-го, 19-го,  24 червня й 1-го липня - водіям буде непереливки на транспортному периметрі навколо стадіону та офіційної фан-зони. Адже рух перекриють від світанку до пізнього вечора. Зокрема, ви не проїдете центральними вулицями: Великою Васильківською, Фізкультури, Жилянською, Саксаганського, Шота Руставелі, бульваром Лесі Українки, Бесарабським майданом. При цьому обіцяють, що для транспорту залишать відкритими вулицю Басейну й Крутий узвіз. І це ще не всі незручності. Столичні інспектори попереджають - інформація про перекриття доріг може змінюватися! Тому радять заходити на сайт ДАІ, дивитися новини та слухати радіо.

Наталя Сторожик, керівник відділу УДАІ м. Києва:

Сьогодні буквально внесено корективи в офіційну фан-зону на період з завтрашнього дня. 3 15:00 буде закритий рух на Хрещатик від Інститутської до Прорізної. Потім 1 червня від Інститутської до Богдана Хмельницького, 2 червня від Інститутської до бульвара Шевченка. У нас на сайті інформація, як ви бачите. Нам принесли, і ми одразу внесли корективи на сайті, я зараз спілкуюся з вами, потім передам по радіо. Ми передаємо практично всім ЗМІ.

Такий транспортний колапс не обурює хіба що водів двоколісних.

Назар, байкер:

На мотоцикле очень удобно. Евро, не Евро - всегда можно между машин проехать, правда, не на таком, на спорте легче, но на самом деле это не проблема. Думаю, в период Евро можно и на метро поездить.

Столична влада також рекомендує за можливості користуватися підземкою. А для тих, хто все-таки не хоче розлучатися з автом, обіцяє відкрити 22 парковання на в'їзді до Києва, на магістральних вулицях, біля станцій метрополітену. Містянам, що мешкають у півторакілометровій зоні навколо НСК Олімпійського, інспектори ДАІ радять носити паспорта з пропискою.