Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 травня 2012, 11:08 Суспільство
Поновлено будівництво скандального спорткомплексу у Києві
Поновлено будівництво скандального спорткомплексу у Києві

Сквер чи спорткомплекс? У Києві з новою силою розгоряється скандал навколо будівництва на Троєщині. Торік улітку на проспекті Маяковського за землю людям розбивали голови. Тоді влада пообіцяла - будівництва не буде, та після восьми місяців затишшя на пустирі знову з'явилася техніка.

Земля на Київщині - чи не найдорожчий товар, тож баталії за безцінні клаптики у столиці не вщухають.

- Милиция, куда вы смотрите? Слезоточивый газ в городе!

Вісім місяців тому мешканці Троєщини відвоювали оцю незабудовану ділянку землі, яку було відведено під сквер. Тоді людей переконували - тут посадять дерева, та не так сталося, як обіцяли.

Мешканка м. Києва:

- Мы уже 5 лет боремся за этот кусочек земли, за наше жизненное пространство. Нас тут били, нам головы разбивали, нам тут кости ломали! Здесь избиение на этом месте произошло. Открыто криминальное дело. Не нашли этих бандитов почему-то, этой строительной организации, которая вон то, что они хотели тут строить.

Забудовники переконують - прагнуть змінити життя киян на ліпше, окрім озеленення планують збудувати спортивного комплекса.

Дмитро Якимов, представник мережі спортивних клубів:

- Здесь буде обалденный, 8 тысяч метров, спортклуб с 3 бассейнами, с детским клубом. И вокруг этого клуба здесь будет парк.

Та місцеві мешканці категорично проти такого будівництва. Кажуть, спортклубів у районі вдосталь, а ось із парками - клопіт.

Елла Бахмач, член ініціативної групи мешканців мікрорайону:

- Тільки сквер. Нам цей сквер обіцяють уже більше 20 років.

- Будівництво передбачає ще й велику кількість паркомісць для автомобілів.

- Нас це не задовольняє! У нас є на Троєщині об'єкти недобудовані спортивні: на Драйзера, на Милославській, біля шкіл. Будь-ласка, їдьте, будуйте спортивні об'єкти, де вже виділена земля під них.

Мешканка м. Києва:

- Дай построить типа спорткомплекс - залезут одной ногой, вылезут с копытами, и дома будут, и все! Это лапша, вот все лапша насчет спорткомплекса. Это рассказывают для того, чтобы люди согласились.

Аби вгамувати пенсіонерів, власники спортклубу обіцяють знижки в новому спорткомплексі. Старенькі зможуть дбати про свої статури в залах, устаткованих за останнім словом техніки.

- Абонемент стоит 2400 грн в год!

- В год? А я тысячу получаю пенсии!

- А вы, чтоб ваши дети лучше жили!

- Вы строите для себя! Коррупция открыто!

- Вы начали стройку, а в доме трещина пошла - руку можно засунуть.

Та поки мовні суперечки тривають, за спинами пікетувальників працює техніка. Готує фундамент для майбутньої споруди.