Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 квітня 2012, 11:17 Суспільство
В Сумах міліціянти захищали мажорів від іхньої жертви
В Сумах міліціянти захищали мажорів від іхньої жертви

І знову гуляють мажори! Цього разу в Сумах на Великдень вони влаштували в міському парку п'яний бешкет, а до міліції забрали чергового водолаза. Молодики відпочивали поблизу рятувальної станції й розважатися подалися саме туди. Погрожували службовцеві сокирою та кийком, а коли той викликав міліцію, заявили про свої родинні зв'язки з місцевими високопосадовцями. Правоохоронці, що прибули, зважили на інформацію й бешкетників відпустили.

Каменем спотикання між черговим рятувальником водолазної станції й товариством молодиків став туалет. Бо в центрі Сум, у парковій зоні, немає більше жодної вбиральні. Тож коли відпочивальники просилися - службовець не відмовляв. Та коли ввечері до нього завітала дружина, він присів повечеряти й зачинив туалет. Це й не сподобалося п'яним гулякам.  

Олексій Масюченко, водолаз-рятувальник:

Один из нападавших выхватил топор, который лежал у нас на лавочке, нам показалось, что они могут ним воспользоваться. Это была угроза жизни моей жене, мне. После этого, у нас лежал нож на столе, я побоялся, что они могут воспользоваться и им. Я убрал нож и при этом вызвал милицию.

Юлія Масюченко, дружина водолаза:

- Это было жутко страшно… Разъяренные глаза этих ребят. Мы с моим братом успокаивали обоих, ребята, давайте решим мирно, святой праздник, не нужно никаких конфликтов. Этот молодой человек в черной куртке продолжал угрожать, мол вызывай, вызывай, тебе будет хуже, потому что ты не знаешь, с кем связался. 

Один з молодиків назвався сином колишнього керівника обласного управління МВС, інший - родичем посадовця. Сокирою хлопці замахнулися, та останньої миті передумали. Замінили її на гумового кийка. Не побоялися жбурнути у спину водолазові шампура, та, на щастя, не влучили. Врятувати від п’яного товариства, здавалося б, мав черговий наряд міліції. Та ба!

Олексій Масюченко, водолаз-рятувальник:

- Они отозвали милицию в сторону, милиция с ними переговорила, а никаких действий она не предпринимала. Эти парни отказались ехать на освидетельствование, хотя находились в состоянии алкогольного опьянения, они сели в автомобиль свой и их отпустила милиция. Меня забрали.

У водолаза-рятувальника у крові не знайшли алкоголю. Втім, у відділку його протримали до півночі. Заяви не взяли, свідчень самовидців навіть не питали. Щоправда, сьогодні в міліції ставлення до інциденту інше.

Ельвіра Біганова, керівник відділу УМВС України в Сумській області:

- По даному факту призначена перевірка, протягом 10 днів співробітники міліції опитають кожного фігурната і приймуть законне рішення. Я хочу запевнити, що перевірка буде об’єктивною і також буде дана оцінка професійним діям самих співробітників міліції.