Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 березня 2012, 12:31 Суспільство
Київський Апеляційний суд наказав розігнати нелегальний притулок для домашніх тварин
Київський Апеляційний суд наказав розігнати нелегальний притулок для домашніх тварин

Майже сто столичних собак і котів шукають нове житло. Київський Апеляційний суд вирішив прибрати тварин, які вже багато років мешкають в одній із приватних садиб. Відтепер господарів змушують розігнати годованців нелегального притулку.

Всіх своїх утриманців Володимир Макарович знає поіменно. Чоловік розповідає: тварин любить змалечку. Нині на подвір'ї його садиби мешкає 73-оє собак і з десяток котів.

Володимир Макарович, хазяїн собак:

- Вот Пальма, Белик, это - Ющенко, вот этот.

Сам пенсіонер не в змозі прогодувати та доглянути стільки чотирилапих, тож допомагають йому волонтерка Лариса й найнятий робітник. Собаки тут щеплені і стерилізовані. Все це люди роблять власним коштом. На утриманців витрачають, щонайменше, три тисячі гривень щомісяця.

Лариса Грінченко, волонтерка:

- Обычно варим каши, 250 литров котел мы сделали. Это у нас получается мешок на 2 дня крупы. Кости, жир куриный или говяжий - очень хорошо. Малышей мы подкармливаем еще куриными наборами. Их надо раза два кормить.

Жінка розповідає: притулок тут знаходять тварини, яких їхні господарі вже не в змозі доглядати. Приносять своїх улюбленців смертельно хворі хазяї.

Лариса Грінченко, волонтерка:

- Просто люди знають, що тут собаки, начинают подкидывать. Багато людей з онкоцентра. Прийшла бабуля, в неї рак мозга.

Та є тут і колись безпритульні пси.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Пальма живе у притулку чи не найдовше. Потрапила вона сюди зі стоянки на Хрещатику. Ця собака дуже спокійна і слухняна.

Тепер Пальма, як і інші годованці, має покинути свій притулок. З Володимиром Макаровичем посварився сусід. Ба більше, подав на нього позов. За те, що створив на подвір'ї нелегальний прихисток. І виграв. Тож, за рішенням Апеляційного суду Києва усіх тварин повинні звідси забрати.

Лариса Грінченко, волонтерка:

- Примусово собак заберуть в Бородянку, тобто, приїдуть ловці, і будуть їх вивозити туда. Але там нема місць.

Керівництво притулку в Бородянці, куди й мають доправити тварин, каже - взяти таку кількість чотирилапих не в змозі. Прихисток розрахований на 450 собак, нині їх там уже більше.

Олександра Буханська, прес-секретар КП Притулок для тварин:

- Сам документ з державної виконавчої служби нам ще не надійшов. Коли ми отримаємо цей документ, зможемо забрати на перший раз 5-7 тварин, не більше. Більше  потім по мірі звільнення місць ми будемо забирати ще.

Попри судове рішення, Володимир Макарович каже: собак не віддасть.

Володимир Макарович, хазяїн собак:

- В мене каністра з бензином... Оболью себя и сожгу.

- Ну, ви не віддасте собак?

- Никогда в жизни.