Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 березня 2012, 12:06 Суспільство
26-го березня внутрішні війська України відзначають двадцятиріччя.
26-го березня внутрішні війська України відзначають двадцятиріччя.

Свято майже тридцяти п'яти тисяч людей. 26-го березня внутрішні війська України відзначають двадцятиріччя. У переддень ювілею кореспонденти "Свідка" побачили, на що здатні вправні вояки.

Чорний без ознак костюм. Цупкий погляд. Сталева хватка. Спецпризначенці внутрішніх військ "Омега". Тут немає простих солдатів - усі бійці досвідчені. Реакція та влучність доведені ледь не до автоматизму, бо мають здолати будь-який опір. Адже неабияка на цих чоловіків покладена відповідальність.

Анатолій Стрільченко, командир спецзагону внутрішніх військ "Омега":

- Борьба с незаконно организованиями, вооруженными формированиями на территории государства, охрана лиц командования, руководства страны в условиях чрезвычайного положения, противодействие проявлениям терроризма и экстремизма.

А це інші хлопці. Але ті самі внутрішні війська. Також така собі еліта, тільки солдатів, - почесна варта. Тут що хлопець, то модель. Бо вимога така.

Сергій Конопляник, перший заступник командира внутрішніх військ МВС України:

- Менше метр вісімдесят не повинен бути, телосложение, виконувати фізичні вправи на "відмінно".

Олександр за параметрами годиться. Відвартував уже одинадцять місяців. Аби отак обертати карабіна, треба чимало зусиль і вміння. Олександр вивчив мудрощі за півроку.

Олександр, спецпризначинець:

- Занятие на плацу, изучение всех элементов, правильность выполнения. По 6 часов в день занимаемся.

Вміння та навички зазвичай демонструють на парадах. Утім, нині виступ у досить камерній атмосфері при всьому параді недарма. Внутрішні війська відзначають ювілей - двадцять років. Радістю діляться з журналістами. Цього дня про негаразди воліють не згадувати.

Спецпризначинець:

- Самое главное - нам зберегти війська, і той дух.

Охоче хваляться поліпшеннями: відремонтованою казармою та їдальнею.

Повар:

- Борщ український, красний.

Все - для більшого комфорту вояків.

Сергій Яровий, командувач внутрішніх військ МВС України:

- Щоб вони мали змогу відпочить, нормально поїсти, після цього вони можуть виконувати всі завдання, які на них покладенні.

Модернізацію пообіцяли продовжувати.