Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 березня 2012, 09:35 Суспільство
Доброчинці подарували пацієнтам лікарні "Охматдит" спецобладнання - інфузомати
Доброчинці подарували пацієнтам лікарні "Охматдит" спецобладнання - інфузомати

Весняний настрій подарували доброчинці маленьким пацієнтам дитячої лікарні "Охматдиту". Недужим дітлахам презентували спеціальне обладнання - інфузомати. Ці апарати необхідні кожному пацієнтові, хворому на рак.

Єфимові дев'ять років, він надзвичайно життєрадісний та комунікабельний хлопчина. Його доброго настрою не затьмарює навіть страшна недуга. Єдине, про що з сумом згадує малий - це дні, коли зрозумів, що хворий.

Єфим, хворий:

- Я с кровати вообще не мог встать, только в туалет - и всё. Ну, слабость была, голова очень сильно болела.

Марина Денисенко, мати хворого хлопчика:

- У нас острый гибридный лейкоз, здесь в Киеве мы два месяца.

Єфим уже шість місяців бореться з жахливою хворобою. Два з них тут в Центрі дитячої онкогематології та трансплантації кісткового мозку "Охматдиту". За цей час хлопчик встиг вивчити складні медичні терміни.

Єфим, хворий:

- Инфузоматы, которые считают капельки и днём и ночью.

Інфузомати - це спеціальні апарати, які з високою точністю можуть вводити медичні препарати пацієнтам.

Марія Мазур, лікар-онкогематолог:

- Це у нас Коцюбко Максим, йому чотири рочки, він приїхав до нас з Хмельницького на продовження лікування, ось за допомогою таких інфузоматів у нас капається інфузія метротексату - це хіміотерапія. Ми просто ставимо швидкість, з якою капається цей препарат за певний час. Це максимально полегшує нам роботу.

Хоч апарати і не найдорожчі, та їх конче не вистачає відділенню. В ідеалі інфузоматів має бути два на одне ліжко, було ж їх по одному на двох пацієнтів. Тепер приладів побільшало.

Ігор Костовський, представник компанії-доброчинниці:

- Сьогодні ми передаємо одинадцять апаратів загальною вартістю 120 тисяч гривень.

Юрій Гладуш, директор Центру дитячої онкогематології та трансплантації кісткового мозку "Охматдиту":

- Нам принесли дуже потрібну для нас, дуже важливу для нас техніку, яка буде працювати на наших дітей. Я хотів висловити саму велику повагу і вдячність нашим партнерам фірми - природнє джерело.

Дев'ятирічний Єфим під таким апаратом проводить по шість діб. Так само й інші діти. Маленькі пацієнти чудово розуміють, що вилікувати їх самотужки батьки навряд чи зможуть. Тому щиро дякують добрим людям не за ляльок чи машинки, а за ось такі недитячі подарунки.

Маленькі пацієнти:

- Спасибо!!