Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 березня 2012, 02:39 Суспільство
Напередодні 8 Березня "Свідок" згадав про жінок з мужньою професією
Напередодні 8 Березня "Свідок" згадав про жінок з мужньою професією

Напередодні восьмого березня "Свідок" згадає жінок, котрі не шукають мужнього плеча. Навпаки, це вони своїми тілами прикривають інших. Сьогодні ми покажемо, хто відповідає за безпеку перших осіб держави. Олександр Дем'янчук  перевірив підготовку тих, кому довірив своє життя Гарант України.

Це - дії охорони під час замаху. За секунду непримітна тека перетворюється на панцерованого щита. Клієнта з лінії вогню забирають, тендітні дівчата, натомість, нейтралізують нападників.

Олександра бачила безліч фільмів про охоронців. У житті, запевняє, інакше.

Олександра, співробітниця підрозділу особистої охорони:

- Понимаете, вся романтика - это только в кино, а работа тяжёлая, но интересная. Это не работа, а скорее призвание. Постепенно, переходя из спорта, я пришла в эту службу. Я пришла в военнослужащие и поняла, что это моё.

В Управлінні держохорони майже три тисячі співробітників. І тільки шість відсотків - жінки. Та завдання представниці слабкої статі виконують не гірше за чоловіків. А то й ліпше.

Сергій Кулик, керівник Управління державної охорони:

- Я хочу сказати відверто: тілоохоронець-жінка - вона завжди помітить те, що не помітить чоловік. Це можуть підтвердити і психологи.  Жіноча логіка - вона дуже непередбачувана, і їхнє рішення в тій чи іншій ситуації на крок попереду.

Катерина, співробітниця підрозділу особистої охорони:

- Просто, наверне, разные взгляды на те или иные вещи. Но по профкачесвам подготавливают всех и мужчин и женщин - они должны заметить всё, что им надо. Конечно, существует мнение женской интуиции. Тоже развита и доказана учёными, что женщины могут чувствовать и предчувствовать.

Дівчата влучно стріляють, а за потреби зі злочинцем впораються й голіруч.

Задля експерименту пропонуємо відійти від напрацьованих схем. Моделюємо свою ситуацію: темний провулок, п'яний розбишака та тендітна дівчина. Напад ззаду.

Дівчата зізнаються: за час в роботи в УДО жодного разу фізичної сили не застосовували. А поза службою воліють лишатися жінками.

Катерина, співробітниця підрозділу особистої охорони:

- Не доводилось до такой ситуации, чтобы применялись физические. Сначала применяются психологические, коммуникабельность, юридические.

Олександра, співробітниця підрозділу особистої охорони:

- Этих случаев нет. Чем больше ты умеешь, чем больше ты можешь, тем меньше у тебя ситуаций, в которых ты это применяешь.

Попри таку дипломатичність, недооцінювати їхніх можливостей не варто - ми в цьому переконалися. То ж радимо не спокушати долі, аби дізнатися: в тендітних руках  прихована неабияка сила.