Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 лютого 2012, 16:33 Суспільство
Кировоградские гаишники взялись штрафами воспитывать пешеходов
Кировоградские гаишники взялись штрафами воспитывать пешеходов

Виховувати пішоходів узялися кіровоградські даївці. За два місяці цьогоріч в області загинуло семеро перехожих, тринадцятьох травмовано. Правоохоронці зазначають: багато ДТП стається з вини самих людей, що перетинають дорогу в недозволеному місці.

Центральна вулиця Кіровограда. За 15 хвилин чергування інспектори нарахували тут з десяток пішоходів, які перебігали дорогу. Даївці кожного зупиняють. Поки штрафують, пояснюють правила дорожнього руху.

Правоохоронець з пішоходом:

- Пішохідний перехід у 30 метрах.

- Ледачій дійти.

- А вы жить хотите?

Ігор - один із тих, кого впіймали на гарячому. Що порушив - визнає, ладен і штраф заплатити. Але каже: хай би правоохорнці ловили інших.

Ігор, мешканець м. Кіровограда:

- Подивимося, як порушують дорожні правила ті, хто передвигається на хороших іномарках. Фактично, назвати порушення - те, що я перейшов на невстановленому місці - це будь ласка. Можна повернуть налево, направо. Вот ще одне порушення, бачите?

Та саме через власну необачність на початку тижня чоловік потрапив під колеса машини. Зараз він у лікарні з переломами ніг і рук, а міг і загинути. Правоохоронці зазначають: вибігаючи на дорогу, люди наражають на небезпеку і себе, і водіїв.

Віктор Давидюк, водій:

- Выскочил. Ну не успел среагировать. Ну, задавил человека - мало ли, что в жизни бывает. Он не виноват. Его не засудят. Но в жизни-то осадок всё равно останется. Как человеку. Он же его переехал. Травмировал, покалечил.

Проте, пішоходів штрафують нечасто кажуть інспектори. Протоколи складають лише на злісних порушників. Мінімальне стягнення - 51 гривня.

Дмитро Кунерт, командир підрозділу ДПС:

- Если человеку тяжело пройти 50-20 метров это не означает, что пешеходного перехода нету. Но если же такая ситуация что нету пешеходного перехода то человек прежде, чем перейти дорогу должен убедиться в том, что действительно нету транспортного средства которое двигается на большой скорости. Посмотреть влево, право. А потом только перейти дорогу.

Правоохоронці закликають пильнувати на дорозі й не порушувати правил. Адже це запорука збереження власного життя і вмісту гаманця.