Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 лютого 2012, 13:55 Суспільство
У рамках реаліті-шоу "Резервісти" 8 колишніх призовників знову проходять військову підготовку
У рамках реаліті-шоу "Резервісти" 8 колишніх призовників знову проходять військову підготовку

У День захисника вітчизни, який у незалежній Україні святкують замість Дня Радянської армії, ті, хто в тій армії служив, пригадують службу. А восьмеро колишніх призовників через 20 років змогли знову пройти стройову підготовку, здолати смугу перешкод, підовчити статут. Канал НТН готує до ефіру реаліті-шоу "Резервісти" - про повернення з резерву до лав сучасного українського війська.

Командуючий:

- Раз, раз, раз-два-три. На місці… стій! Ліво-руч! На цьому занятті ви зрозуміли, що ви поки що на оцінку мєжду 2 і 3.

Вони гадали, що це буде телевізійне шоу, а потрапили у справжнісіньку, інколи жорстку й сувору, армію.

Старшина:

- Товариші резервісти, не-всти-га-єм. Ліжка заправлені погано, подушечки не відбиті, полоси не натянуті, полотєнца ваші розвішені не у встановленому порядку, тапочки не стоять там, де повинні стояти, вєщмішки не розвісили там, де повинні висіти. Взяли котєлки в праву руку, форма одягу - номер п'ять. Вибігаємо строїтись… Раз! Два! Три! Чотири! Пять!

Взяти участь у проекті - на тиждень повернутися з резерву до війська - погодилися восьмеро чоловіків, яким "за сорок". Служили вони двадцять років тому, і вже забули, як це: крокувати годинами, тягти носка, вдягатися за лічені секунди. Все по-справжньому, жодних "постановочних" сцен - розповідає головний режисер реаліті-шоу.

Євген Степаненко, головний режисер реаліті-шоу "Резервісти"

- Наши резервисты живут в расположении совершенно реальной армейской части, у них совершенно реальная казарма - не постановочная. У них совершенно реальный старшина. Это прапорщик Зубач, пятикратный мастер спецназа - краповый берет.

Олексій Зубач, старшина:

- Я просто така людина, вимоглива, принципіальна. І я думаю, ніяких поблажок ні до кого, нічого не буде. Все буде по-настоящому!

Суворий прапорщик спершу ставився до проекту як до розважального. Називав бажання резервістів випробувати себе примхою. Але згодом "визнав" своїх підопічних.

Олексій Зубач, старшина:

- А коли були на підстрижці один… оцей, бізнесмен... Бізнесмен, дивлюсь - отак нєрвнічав трішки. Такий, я думав, що зірветься. Но втримався. Якшо чесно, то смішно. Смішно, весело.

- Що смішно?

- Ну, як би мужики по 40 років… Ну, як би вони ще можуть дать фору і молодим. В подальшому побачим, як вони будуть себе вести.

Правила шоу передбачають, що кожен з учасників будь-якої миті може відмовитися від участі в проекті.

Роман Томів, керівник навчального центру Академії внутрішніх військ:

- Я думал, что они послабее. А характер показали очень серьезный. Особенно вчерашний день это показал при прорыве блок-поста. То есть, характер у них есть, люди волевые.

Учасники проекту, резервісти, розповідають: реальність виявилася складнішою, ніж передбачали. Щоб здолати смугу перешкод, спершу треба було здолати себе. Було незручно, незвично, інколи боляче.

Едуард Пальоний, учасник реаліті-шоу "Резервісти":

- Где можно пройти горную подготовку в 50 лет, блин?! Тут очень классно! Щас под танки ложимся, блин, под бронетранспортеры, блин. Такие полосы препятствий, которых в армии нет. Тут такое ого-го, блин!