Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 лютого 2012, 12:09 Суспільство
На Миколаївщині 20-річний вірменський парубок викрав свою наречену, щоб одружитися
На Миколаївщині 20-річний вірменський парубок викрав свою наречену, щоб одружитися

Кавказька полонянка, або старі гірські звичаї в сучасній Україні. Двадцятирічний палкий вірменський парубок викрав свою наречену, аби одружитися. Родичі дівчини сплеску почуттів не оцінили, та звернулися до міліції.

Селище Казанка на Миколаївщині. До міліції звернулася місцева жінка й повідомила: серед білого дня викрали її племінницю, яка приїхала на гостини з Вірменії.

Юрій Лостик, керівник Казанківського РВ міліції:

- Три человека кавказкой национальности проникли в домовладение, с применением мер физического воздействия похитили девушку и скрылись в неизвестном направлении. Как позже было установлено в ходе опроса свидетелей, данные лица передвигались на автомобиле "Ланос".

Прикмети викрадачів, марку та номерні знаки авта повідомили всім правоохоронцям. А помітили чотириколісного, яким везли дівчину, на білоцерківському посту ДАЇ. Легковик на шаленій швидкості мчав у бік Києва. За "Ланосом" рушили три патрульні машини.

Сергій Дерев’янкин, керівник УДАІ в Київській області:

- Быстро это всё - всего 5 километров от поста ГАИ - были задержаны. Они поняли, что вооруженные сотрудники ГАИ настроены к ним, будем говорить, жестковато, но сопротивления не оказывали. Поняли, что, как в этих случаях говорят, сопротивление бесполезно.

"Ланосом" кількасот кілометрів подолали, окрім викраденої дівчини, шестеро парубків. Затримані пояснили: вони не злочинці, просто віддали данину традиції. Від 20-річного закоханого в Україні заховали його наречену. Він прилетів по неї з Вірменії, а викрав, аби побратися.

Затриманий наречений:

- Приехали за невестой, взяли её. У вас в Армении нет такой статьи.

- У вас людей похищают просто так? Это нормально?

- Это не нормально, просто обычай такой.

Зі слів кавалера, в Борисполі він найняв таксі, забрав дорогою чотирьох родичів та вирушив на Миколаївщину. Після викрадення мав намір заховати дівчину в Києві.

Юрій Лостик, керівник Казанківського РВ міліції:

- Со слов жениха, они ехали к своему родственнику, у которого хотели перебыть 2-3 дня, после этого он бы сообщил своим близким родственникам, что у него находится девушка, после чего родственники обязаны объявить их мужем и женой.

Дев'ятнадцятирічна вірменка небагатослівна. Злочинцем парубка не вважає.

Викрадена:

- О том, что приедут люди и будут тебя похищать, ты знала об этом?

- Да.

Проти чотирьох кавказців та таксиста-українця порушено кримінальну справу за статтею "незаконне позбавлення волі або викрадення людини". Дівчину забрали родичі, й невдовзі її доправлять назад до Вірменії.