Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 лютого 2012, 16:23 Суспільство
На Волині вірний пес вже місяць чекає господарів на зупинці громадського транспорту
На Волині вірний пес вже місяць чекає господарів на зупинці громадського транспорту

Справжню собачу вірність уже місяць бачать жителі волинського села Маяків. Господарі вночі викинули пса на зупинці і втекли. Відтоді тварина з того місця не зрушить. Знай придивляється до зустрічних автівок з надією помітити своїх господарів. Історія волинського Хатико.

Невеличкого песика з розумним поглядом і доброю вдачею нині називають Пушком. Бідолашний - тепер улюбленець цілого села, бо довів, що тварини теж плачуть. І не від побиття чи голоду, а людської черствості. Щойно собака став нецікавим для своїх господарів, враз опинився під лісом на лютому морозі.

Олена Богданюк, жителька с. Маяків:

- Машина зупинилася, і чи стук був - я не знаю. Виглянула в вікно - собака дуже пищала. Побачила вже оцю собачку. Вона кульгала дуже сильно. В неї лапка навиворіт, коліна перебиті в крові. Вона на зупинці сиділа.

Відтоді з місця свого мешкання тваринка - ні лапою. Три дні, кажуть люди, лише вила і вдивлялася в кожну зустрічну автівку. Та забирати чотирилапого симпатягу горе-хазяї не квапилися. Тож довелося Пушкові призвичаюватися до нових сусідів.

Ірина Бовчанюк, жителька с. Маяків:

- Погляд такий розумний. Так, як ніби все когось чекає, виглядає. Почали підкормлювати його. Зранку йду на роботу - несу їсти, дівчата вдень приходять. Є ще у нас медсестра. Вона ввечері їде з лікарні, то теж йому щось купить і несе.

Проте, брати їжу від чужих людей волинський Хатико почав не одразу. Лише коли зрозумів, що його не скривдять. Почав вряди-годи метляти хвостом, відходити від зупинки на кількадесят метрів. Коли люди побачили, що пес потроху оживає, з великої картонної коробки змайстрували йому буду. Долівку застелили шматтям, щоби не було холодно. Дехто навіть забирав знайду на нічліг.

Тетяна Плюшко, жителька с. Маяків:

- Ми вирішили забрати до себе, щоб він в нас жив. Прийшли, забрали з внуком. Але не могли його довго тримати, бо він дуже пищав. Ми його назад занесли на зупинку, і так він лишився тут жити. Хто б його взяв - кажуть, він затриматися довго не міг, тікав.

Тепер Пушок - місцева знаменитість. Годувати його молоком, хлібом чи іншими ласощами приїжджають навіть із навколишніх сіл. Пес усіх вітає радо, й віднедавна дозволяє взяти себе на руки.

Тетяна Плюшко, жителька с. Маяків:

- От ласкаєш його, говориш - він відповідає ласкою. І гавкає постійно, ніби розмовляє. Так. Йдемо ми зі школи - він гавкає, щоби підійшли, погладили. Погладиш, він заспокоїться. Значить, можна йти нам…

Та попри приязні стосунки з місцевим людом погляд Пушка все одно смутний. Собаче серце досі крається. Тому волинський Хатико сідає край дороги і проводжає поглядом кожну зустрічну машину. Даремно сподіваючись на людське сумління.