Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 лютого 2012, 12:41 Суспільство
В Україні тривають перевірки громадського маршрутного транспорту
В Україні тривають перевірки громадського маршрутного транспорту

В Україні тривають перевірки маршрутного транспорту. ДАІвці полюють на водіїв, що попри складні погодні умови перевищують швидкість і набивають повні салони людей. Разом із міліціянтами на одне з таких полювань вирушила знімальна група "Свідка".

ДТП за участі маршруток в Україні - не новина. На Київщині задля зменшення аварійності вирішили проводити профілактичні бесіди, аби водії.

Правоохоронець:

- Не відволікалися від керування, не обілечували пасажирів під час руху, дотримувалися безпечної дистанції під час руху.

Олександра зупинили на виїзді з Борисполя за перевищення швидкості. Виправдовується : у холоди та снігопад постійно вибивається з графіка.

Олександр, водій автобуса:

- В киевской нормально, в Полтавской плохо. Там вообще сантиметров 30 снега лежит - от Лохвицы до Сум. Дуже важко. В среднем, мы за 5,5 часов доезжаем. Позавчера напарник 9 часов в Сумы ехал.

Найбільший клопіт для даївців - водії-нелеґали, які не мають дозволів на перевезення.

Олександр Ткаченко, керівник відділу УДАІ в Київській області:

- Вони намагаються якомога більше заробити, а це призводить до того, що транспортні засоби переповнені. І це призводить до того, що в разі надзвичайної пригоди дуже багато постраждалих. В цьому році 6 ДТП за участи перевізників, в яких 11 людей травмовано.

У холоди пасажири штурмують навіть переповнені маршрутки, аби тільки на зупинці не мерзнути.

Володимир, мешканець м. Борисполя:

- Переповнена часто, а з перевищенням - ні. Ну, якщо маршрутка переповнена, він чисто фізично не зможе їхати швидко.

Валентин Померанцев, водій автобуса:

- Все зависит от погоды. Если морозы большие - сами понимаете. Половина парка не заводится.

В автопарках даївці перевіряють справність автобусів та стан здоров’я водіїв.

Водій з лікарем:

- Я знаю, ти чоловік у нас вправний, неп’ющій. Скільки вже не п’єш?

- Три з половиною роки.

- 130 на 80.

- Це добре?

- Нормально.

А на дорогах спільно з інспекторами автотранспортного управління перевіряють, чи не забагато в салонах пасажирів. За порушення карають гривнею - штраф майже дві тисячі. Єдине, чого не можуть відслідкувати даївці - неуважності водіїв.

Євген, мешканець м. Києва:

- Водители в большинстве своем отвлекаются. То разговаривают со своими друзьями по поводу пробок, и еще чего-то, то начинают считать деньги.

Правоохоронці закликають повідомляти про таких водіїв керівництво підприємства-перевізника або ДАІ. Неуважних кермувальників серйозно каратимуть.