Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 лютого 2012, 11:38 Суспільство
Під Вінницею інспектори ДАІ взяли опіку над 13-ма пасажирами автобуса, що зламався
Під Вінницею інспектори ДАІ взяли опіку над 13-ма пасажирами автобуса, що зламався

Під Вінницею рятували 13-х пасажирів автобуса, що зламався і застряг посеред траси. В очікуванні необхідної для ремонту деталі люди ночували в салоні. Опікуватися ними взялися інспектори ДАІ.

Автобус із Молдови, що їхав за маршрутом "Ліпкани-Москва", зламався на об'їзній дорозі біля Вінниці. Через мороз тріснула деталь, яка тримала задній міст. Замінити її в місцевому автобусному парку не вдалося, тому запчастину довелося чекати з Кишинева. Опікуватися молдовськими та російськими громадянами взялися даївці.

Сергій Гаврилюк, співробітник УДАІ у Вінницькій області:

- Ми будем коло нього. Ми нікуди. Пока він з місця не рушить, до тої пори ніхто звідси не знімається.

Кермувальник автобуса розповідає: допомогу пасажирам та водіям патрульний екіпаж запропонував одразу.

Олександр Задорожняк, водій автобуса:

- Прийшли. Спитали: не замерзли, чи чаю хотять? Разну помощь. Всі види услуг.

Ночували пасажири на сидіннях в автобусі, там працює автономне опалення від генератора. Салон розрахований на 50 місць, але їхало 13-ро людей та двоє водіїв. У людей закінчилися харчі, однак від запропонованого українськими міліціянтами борщу відмовилися. Вистачило чаю з бутербродами та сала.

Пасажир автобусу:

- В автобусе тепло. Нормально. Не голодаем. Гаишники ваши нам и кушать, и воды. Кофе. Чай. Пока все хорошо. Все под контролем.

Пасажир автобусу:

- Очень гостеприимные ваши украинцы. Я не знаю, как бы у нас поступили. Конечно, очень понравилось нам.

Нині автобус вже відремонтували. Пасажири мають надію, що до Москви дістануться без пригод. А в ДАЇ зауважують: поки надворі морози, у кожній патрульній машині є термоси з гарячим чаєм та бутерброди. Інспектори допомагають усім водіям, які на дорозі потрапили в халепу.