Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 лютого 2012, 11:01 Суспільство
15 лютого - Міжнародний день онкохворих дітей
15 лютого - Міжнародний день онкохворих дітей

Сьогодні - міжнародний день онкохворих дітей. Щорік страшний діагноз дізнаються півтори тисячі маленьких українців. Чимало в боротьбі з пухлинами залежить і від самих пацієнтів. Один зі способів боротьби - малювання. Із виставки дитячих робіт повернувся Олексій Бєльський.

Одна з головних проблем в Україні - неможливість виявити онкозахворювання на ранній стадії.

Ольга Прокопенко, волонтерка:

- Врачи на местах не обладают должным уровнем онконастороженности, и, чаще всего, вместо того, чтобы сделать общий анализ крови развернутый, начинают лечить вирусные заболевания или простуду. Если это опухоль, могут отправить на электрофорез, не разбираясь с причиной.

Але, якщо страшний діагноз таки встановили - не слід впадати у відчай, адже одужання залежить і від впевненості у вдалому лікуванні та перемозі над раком.

Даяна, вилікувана дівчинка:

- Спасибо, що ви мене вилікували!

- Та то врачам спасибо.

Чотирирічна Даяна з Білої Церкви щиро дякує своєму доброчинцеві. Саме його фінансова допомога дозволила їй одужати. Доброму дядькові дівчинка дарує власний малюнок.

Даяна, вилікувана дівчинка:

- Розкажи, що ти намалювала?

- Цветик-Самоцветик.

- І що у нас тут єсть?

- Солнышко и полянка с цветочками.

Дмитро Морозов, доброчинець:

- Есть дети, у которых родители - простые люди. Это очень страшно, когда из-за отсутствия дензнаков кто-то умрет. Это ужас какой-то.

Усміхнені обличчя, метелики, сонечко… Малюнки маленьких пацієнтів Київського обласного онкодиспансеру сповнені оптимізму. А він - потужна зброя проти хвороби. Діагноз "лейкоз" для маленької Богдани пролунав як вирок. За 11 місяців дитина пережила чотири курси хіміотерапії. Але дівчинка перемогла недугу.

Інна, мати Богдани:

- Вона подивилася на мене оченятами маленькими, розумненькими і сказала: "Мати, чого ти плачеш? Тобі ж сказали, все буде хорошо".

Нині дівчинці чотири роки, й у лікарні вона з’являється суто на обстеження. Доля Богданки - яскраве підтвердження: рак можна перемогти, головне - вірити.

Олег Ткаченко, доброчинець:

- Очень важно, чтоб помогать таким детям. А во-вторых, люди, население должны понимать, что если и случится беда в семье и будет такая болезнь, что внутри Украины можно её решить, и ребенок будет здоров.

Усі гроші від продажу малюнків підуть на лікування їхніх авторів - в обласний онкодиспансер. Тож стануть внеском у порятунок маленьких життів.