Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 лютого 2012, 11:20 Суспільство
Синоптики: в Україні підвищилася температура, але не слід чекати відступу морозів
Синоптики: в Україні підвищилася температура, але не слід чекати відступу морозів

Найближчим часом тепла чекати не варто. За прогнозами, температура підвищиться, втім, залишатиметься зимовою. Натомість, синоптики обіцяють снігопади.

Лишень трохи в Україні піднялася температура й люті морози відступили - як почалися снігопади. Водії скаржаться: містом їхати просто неможливо - дороги слизькі й засніжені. Авто на таких стає просто некероване.

Водій:

- Як їздити по місту?

- Плохо, тяжело.

- От, на вашу думку, як працюють комунальники?

- Сегодня плохо. Я сегодня видел только две машины.

Водій:

- Так нашо сіль сипать вообще? В мене вже ботинки розлазяться от солі. Жах… На задньому приводі вообще нельзя їздить.

Не в захваті від примх лютого й пішоходи. Кажуть, аби комфортно пересуватися містом, треба або лижви, або ковзани, бо ж прибраних від снігу та криги тротуарів у місті майже не знайдеш.

Мешканець м. Києва:

- Есть такие районы - вообще пройти нельзя. Вот была в водоканале на Троещине - вообще пройти нельзя, на Жилянской тоже. Просто мало расчищено, и люди друг друга толкают, скользко.

Мешканка м. Києва:

- Плохо ходиться, скользко. Я поломанная, а муж упал - и бедро поломал.

У ДАЇ ж стурбовані. Мовляв, довгі тижні зими так і не навчили кермувальників обережності, бо ж лише за півдня снігопаду в Києві зафіксували вже понад сотню ДТП.

Наталія Сторожик, керівник відділу УДАІ м. Києва:

- Впродовж трьох годин за ранок наш черговий отримав понад сто таких повідомлень - саме таких характерних стаканчиків між автівками через недотримання безпечної швидкості та дистанції.

Даївці кажуть: засніжена дорога особливо небезпечна й підступна.

Наталія Сторожик, керівник відділу УДАІ м. Києва:

- Коли таке полотно покривається покровом снігу, таке полотно - то не видно, що там, під покровом снігу, знаходиться, і дуже тяжко розрахувати гальмівний шлях, тому водії повинні обов’язково враховувати це.

Синоптики ж прогнозами не радують - весна до України не поспішає. Принаймні, констатують, у найближчі два тижні чекати на неї не варто.

Наталія Васильченко, синоптик Українського Гідрометцентру:

- Завтра ще температура буде низькою в межах 15-20 вночі, і вдень 9-14, а 16-17 - поступове підвищення температури. Поки що буде в межах до 2-10, а вдень до -3 нижче нуля. Зима ще поки що не відступає, і не здає своїх позицій.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Синоптики прогнозують, найближчими днями снігопади не зменшаться. А в ДАІ закликають водіїв без необхідності не виїжджати на дороги, а якщо вже виїхали, то бути вкрай обережними.