Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 лютого 2012, 15:13 Суспільство
Житель Криму ледь не відморозив кінцівки, замінюючи колесо в автомобілі
Житель Криму ледь не відморозив кінцівки, замінюючи колесо в автомобілі

Дуже сумно закінчилася для мешканця Криму нехитра процедура заміни колеса на власному авті. Чоловік знехтував елементарними правилами захисту, й відморозив собі руки. Як уберегтися від такого?

Тридцятирічний Микола сяде за кермо свого маршрутного таксі не скоро. Напередодні в лютий мороз він міняв пробите колесо автівки.

Микола, постраждалий:

- Увидел, что темные пальцы, и как-то ноги немеют. Я растирал, как положено. Взял снег и растер снегом, но уже поздно было.

Тепер у чоловіка обмороження кінцівок другого ступеня. А все тому, що в далекий рейс на засніжену трасу виїхав без найголовнішого водійського захисту.

Валерій Ненюк, заступник керівника відділу ГУ МНС у Київській області:

- Якщо необхідно міняти колесо, чи проводити якісь ремонтні роботи, для цього в авітомобілі завжди повинні бути перчатки. Бажано прогумовані, такі, щоб не пропускали вологу, були водонепроникними.

Столичний водій Петро при кермі вже тридцять років. Каже, на тернистому водійському шляху траплявся не один такий екстрим.

Петро, водій:

- На Лесі Українки обламався. Даже не було й перчаток, но прийшлося робить. Зразу нагріть руки нада отак. Щоб не прилипли до домкрата. А потом, коли вже начинаєш робить, нагріваєшся, і нормально.

Та, каже кермувальник, то вийняток.

Петро, водій:

- Желательно, чтоб были перчатки.

Панові Петрові притакують і його численні колеги.

Водій (демонструє рукавички):

- В холод надо одеть перчатки, как минимум, потому что это металл.

Водій:

- Только перчатки одевать.

- У вас є вони?

- Есть.

А ще будьте обережними з водою й бензином. Ці незмінні супутники водія в морозну погоду можуть стати смертельним ворогом.

Валерій Ненюк, заступник керівника відділу ГУ МНС у Київській області:

- З водою під час морозу краще не зв’язуватись. Вона швидко замерзатиме, а на холоді це спричинить омертвіння тканин. Зрештою, у людини втратиться відчуття. Можуть почати німіти кінцівки, і людина втратить пильність, коли буде досить сильна ступінь обмороження.

За статистикою МНС, від тріскучих морозів постраждали вже кілька сотень українських водіїв. Тож, виходячи з дому, добре поміркуйте, чи варто сідлати залізного коня саме сьогодні.