Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 лютого 2012, 13:14 Суспільство
Від опіків, отриманих в пожежі на Львівщині, померли 2-річний хлопчик і його сестра
Від опіків, отриманих в пожежі на Львівщині, померли 2-річний хлопчик і його сестра

Жертв страшної пожежі в селі Долинівці, що на Львівщині, п'ятеро. Дворічний хлопчик і його тринадцятирічна сестричка померли від опіків у лікарні. Та медики ще борються за життя їхнього дванадцятирічного братика Андрія і чекають на літака, яким дитину мають доправити в Бостонський опіковий центр.

За життя дітей медики боролися впродовж чотирьох днів. У дворічного Мар'яна було обпечено 40 відсотків тіла. У його сестрички Галини - аж дев'яносто. Організми не витримали інтоксикації.

Василь Савчин, керівник відділу Львівської міської клінічної лікарні №8:

- Стан дітей погіршився, в ночі дівчинка померла в третій годині ночі, а в сьомій годині помер хлопчик дворічний. Стан хлопчика у якого 80 відсотків стабільний важкий, він в свідомості. Він в контакті.

Це лікар розповідає про дванадцятирічного Андрія. Хлопчика прооперовано, проте, подальше успішне лікування можливе лише в Бостонській клініці, що у США. Гроші на оплату перельоту збирали всією громадою. Кошти, коли вони надійшли, переказали за океан впродовж трьох годин. Транспортувати дитину до Сполучених Штатів можна лише спеціальним літаком-реанімацією. А його, через складний маршрут, ніяк не дочекаються у Львові. Він уже вилетів із Бостона, проте, згідно з міжнародними стандартами, пілоти мають зупинитися у Великій Британії для двадцятигодинного відпочинку. Львівська влада провадить перемови, щоб пришвидшити приліт.

Валентин Мойсеєнко, керівник Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста:

- Мова йде або скорочення до 10 годин перебування тих пілотів, або пересісти на літак інших пілотів. Також його можна скоротити також шляхом прильоту і відльоту з Львова. Якщо в графіку стоїть прильот 1 година, а відльот 19-та, відповідно, його тут можна скоротити.

Водночас у Львові майструють спеціального дерев'яного утепленого каркаса. Він потрібен, щоб перенести дитину з лікарні в реанімобіль, а потім у літак. Медики потерпають, аби хлопчикові не погіршало, й переліт не довелося відкласти.

Ігор Стояновський, заступник керівника Львівської міської клінічної лікарні №8:

- Питання транспортування буде визначатися в момент транспортування. Платня буде сумісно визначатися із лікарями, які будуть займатися транспортуванням, і приїдуть за дитиною, тому зараз робити якість прогнози передчасно.

На лікування дітей громада Львівщини зібрала один мільйон вісімсот тисяч гривень. За переліт заплатили вісімсот тисяч. Гроші, що залишилися, в Червоному Хресті планують перевести в резервний фонд для уздоровлення тяжко хворих.