Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 лютого 2012, 10:03 Суспільство
У Криму вже другу добу спостерігаються аномальні погодні умови
У Криму вже другу добу спостерігаються аномальні погодні умови

У Криму вже другу добу негода. До двадцятиградусних морозів додалася хуртовина, що вирує зі швидкістю 35-40 метрів за секунду. У справжній сніговий полон потрапили автомобілісти. Близько двох сотень машин застрягли на автодорозі державного значення "Армянськ-Симферопіль". У кілометрових заторах стоять і два рейсових автобуси.

Страшна негода, що гуляє півостровом вже другу добу, позбавила світла 55 тисяч людей в одинадцяти районах автономії. Без електрики вісімдесят населених пунктів. Сотні машин застрягли у заметах. Хурделиці майже паралізували автосполучення на півострові. Сотні машин і кілька пасажирських автобусів ночували в кучугурах. Рятувальники не встигали витягати транспорт.

Володимир Іванов, помічник керівника ГУ МНС у Криму:

- Хуже всего в степных районах. Ветер 25-30 метров с секунду. Снег, буквально, переметает с полей на автодороги. На дорогах образуются переметы снежные, величина их в различных районах составляет от 30 см до 70 см. Снегоуборочная техника работает без перерывов.

Загалом із кучугур на автошляхах рятувальники визволили близько п'ятисот автомобілів і більше півтори тисячі людей. Та розчищені ділянки доріг швидко замітає знову. Тому в МНС і ДАЇ вкотре просять без зайвої потреби надвір не виходити й за кермо не сідати.

Андрій Рябиков, керівник сектору УДАІ у Криму:

- Госавтоинспекция убедительно просит не выезжать по таким направлениям, как Симферополь - Армянск, Симферополь - Евпатория, Евпатория - Черноморское, Черноморское - Воинка, Симферополь - Джанкой, потому что на многих участках этих автодорог, как, впрочем, и на других дорогах степного Крыма, могут быть введены временные ограничения движения транспорта.

Стихія завдала шкоди майже в усіх районах Криму. Потужний шторм, що вирує на південному узбережжі півострова, зруйнував центральну набережну Алушти. Частина її просто провалилася під землю, й утворилося провалля завширшки 9 метрів. Добряче пошкоджено й популярний серед туристів західний район міста - Професорський куточок. У ньому також змито пляжі і зруйновано ділянку дороги. Буревій зніс дах із заводу шампанських вин у селищі Новому Світі, у Гвардійському - зі школи В Євпаторії зруйновано покрівлю держскарбниці. У Керченській протоці зупинено рух водного транспорту, не працює переправа "Керч-Кавказ". На якорях - 125 суден.

Анатолій Могильов, голова Ради міністрів Криму:

- В Крыму на сегодня - аномальные погодные условия. В Совмине развернут штаб, который работает круглые сутки, куда входят представители всех министерств и ведомств Крыма для координации деятельности. С ситуацией мы справляемся. Поэтому я полагаю, в настоящий момент вводить положение чрезвычайное смысла нет.

Проте, прогнози синоптиків кримців і гостей півострова поки що не тішать. Найближчими днями температура вночі знизиться до мінус 23-х, вдень буде до 15-ти морозу. Хуртовини не вщухнуть.