Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 лютого 2012, 11:53 Суспільство
У Ровеньках Луганської області через морози закрили пологовий будинок
У Ровеньках Луганської області через морози закрили пологовий будинок

Поки на вулиці лютують морози, ліпше не народжувати. У Ровеньках на Луганщині температура в пологовому будинку впала до рекордних +11, замість потрібних 24. Аби не захолодити немовлят та їхніх мам, медики вирішили заклад зачинити. А породіль спроваджуватимуть до інших лікарень регіону. Та чи встигатимуть усі здолати ті кілометри засніженими трасами?

Працівник лікарні:

- А что это вы делаете?

- Типа утепляем.

- Полиэтиленом окно утепляете?

- Да, чтоб не дуло.

Проте, такі заходи запізнілі. Вітри та 30-градусні морози вже зробили свою справу. Термометр у пологовому будинку показує плюс одинадцять. Звідси виписують останню породіллю. Більше пацієнток тут немає. Лікарня порожня.

Тетяна Гагичева, породілля:

- Холодно было очень до этого две недели. Обогревателем разогревали до +14. Очень холодно.

Біля пологового будинку газова міні-котельня. Їй 10 років. Дотепер служила вірою і правдою, але боротися з температурою мінус 20 і нижчою більше не змогла.

Олексій Толстих, заступник керівника Ровеньківської міської лікарні:

- Газ какой сейчас?  Вы знаете, какой сейчас газ? Вы дома на газовой печке готовите? Что газ сейчас еле-еле греет и, в принципе, все у которых есть индивидуальные мини-котельные - все жалуются на то, что плохо прогревается.

Щоб "ліпше прогрівалося", потрібна нова котельня, вважають у лікарні. Тож поки пацієнтки мерзнуть, урядники вивчають це питання та рахують.

Галина Буйниченко, секретар Ровеньківської міськради:

- Сегодня ведутся расчеты. И мы, буквально, на сессии 8 числа, предварительно получив согласие всех депутатов, выделили (опять урезали другие статьи) и выдели полмиллиона гривен на ликвидацию чрезвычайной ситуации.

Поки ліквідовуватимуть, породіль спроваджуватимуть до іншого медзакладу, куди ще треба встигнути доїхати.

Євген Соломін, кореспондент:

- Возитимуть жінок народжувати дітей будуть сюди - в обласний пологовий будинок. А це  від Ровеньок цілих 80 кілометрів засніжених доріг.

Тому урядники радять жінкам не зволікати до останнього, а завчасно прибувати до лікарні. Втім, готуються й до нестандартних ситуацій. У "швидкій" із породіллею їхатимуть акушери. Щоб, у разі чого, зарадити просто посеред поля. А двері Ровеньківського пологового будинку забили. До настання тепла.