Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 лютого 2012, 17:05 Суспільство
У центрі Луганська аварійний будинок, буквально, розвалюється навпіл
У центрі Луганська аварійний будинок, буквально, розвалюється навпіл

Льодовиковий період - 2. У середмісті Луганська будинок розвалюється навпіл. Стіни й так пороз'їжджалися в різі боки, а морози принесли мешканцям чергові неприємнощі. Просто у квартирах почали  утворюватися гігантські бурульки. Люди потікали з власних домівок, а подивитися на комунальну аномалію вирушив Євген Соломін.

Постраждала:

- Вон щель, пожалуйста, на чердак. Сквозная. Сантиметров 30. Куда дальше - ещё я не знаю. Ждем просто, когда рухнет.

Тутешня мешканка Ольга каже: свого часу цій квартирі неабияк раділи, адже оселя - в самісінькому центрі Луганська. Та тепер за це житло ніхто не дасть ані копійки - будинок розсипається на очах.

Євген Соломін, кореспондент:

- Якщо подивитись крізь батареї, то через дірку в стіні відкривається чудовий вигляд: там їздять машини та ходять люди. Якщо підійти й торкнутися вікна, то цілком можливо, що воно впаде прямо на голови людей.

У Людмили до всіх проблем додалася ще одна. Через сильні морози  прорвало батареї в сусіда згори - в неї ж на стелі одразу виросла бурулька на людський зріст.

Людмила Степаненко, мешканка м. Луганська:

- Устранить пока невозможно. Нужно, чтоб вода стекла. Скоро здесь будет каток. Приходите на каток.

- А что будет, когда потеплеет?

- Не знаю. Наверное, стена ота вывалится.

Міські чиновники кажуть: цей будинок ні на чиєму балансі, отже за нього ніхто не відповідає.  Хоча на численні прохання таки обіцяють допомогти.

Олександр Ткаченко, заступник Луганського міського голови:

- Надо более 700 тыс. средствами. Ожидаем - в ближайшее время будут проведены работы по восстановлению той части дома, которая отходит.

А от у фонді держмайна міську владу звинувачують у бездіяльності.  Там кажуть: є рішення суду, який зобов'язав місто взяти будинок на баланс. І лише тоді ці руїни можна буде ремонтувати. Щоправда, якщо до того чиновники витратять хоч копійку на будинок-привид - одразу підуть під суд.

Ірина Хорошевська, керівник регіонального відділення фонду держмайна України:

- Это нецільове використання коштів. Они возьмут и будут использовать для ремонта государственного объекта. Вот не пойму логику: город должен создать комиссию, и принять дом. Это дело одного дня. Выполнив решение суда.

Поки ж чиновники сперечаються, будинок далі розвалюється, і мешканці з нього потікали. Люди  з жахом чекають на весну, бо чи встоїть їхня домівка після того, як стіни розмерзнуться - невідомо.