Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 січня 2012, 13:08 Суспільство
У Луганському зоопарку рятують тварин від арктичних морозів
У Луганському зоопарку рятують тварин від арктичних морозів

Дбають про друзів наших менших і в Україні. У Луганському зоопарку рятують тварин від лютих морозів. Сьогодні в місті було мінус 30. Як вони почуваються за арктичних холодів?

Євген Соломін, кореспондент:

- На вулиці сьогодні мінус 30. А свіжі помідори, зелень, цитрусові, перець та полуниця - так само свіжа - в раціоні харчування звірів луганського зоопарку.

Найхолодніше тут мавпам. Вони теплолюбиві, тож надвір ані ногою. Для комфорту їм спорудили батареї, примостили лавку. На ній і сидять тварини, прогріваючи спини. Вряди-годи - бігають. По рідні і свіжі банани чи екзотичну редиску, чи молоко.

У лева Сімби сьогодні на сніданок свіже м'ясо. На вечерю - також воно.

Ірина, працівниця зоопарку:

- В зимнее время у него будет еще и ужин. А ужин - мясо говяжье. Пару яиц дам. Рыбка красная.

- Холодно?

- Нет, у него там обогреватель, все завешено. Он у нас бодренький, весёлый. Да, Симба?

Веселий і жвавий цап Селім. Він любить тепло, тож його від холодів минулої ночі рятували у хліві. До ранку він так зігрівся, що мало не розтрощив свого прихистку.

Ірина, працівниця зоопарку:

- Вечером закрыли горного своего. Он сломал утром всё: и лопаты, и задвижку. Ему морозы. Всё. Настоящий козел.

Холодів не помічають ведмеді. Всі троє - у сплячці. Прокидаються лише, коли надворі близько нуля. Та й то для того, аби чогось перешамнути - і знову на боковеньку.

Вадим Баранов, директор Луганського зоопарку:

- Звери говорить не могут, поэтому сами смотрим по состоянию животного. Это сразу видно. Он дрожит, или как-то плохо себя чувствует. Мы сразу устраняем, ибо мы чувствуем каждого зверя.

Додатково зігрівати теплолюбивих звірів у луганському зоопарку будуть до настання тепла. А чи не мерзнуть годованці - визначають за їхньою поведінкою. Перед зміною погоди тварини починають бігати й нервуватися. Нині ж вони спокійні. А це означає, що морози ще не відступатимуть.