Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 січня 2012, 09:32 Суспільство
У Києві - вже знайомі пробки через нестачу снігоприбиральної техніки
У Києві - вже знайомі пробки через нестачу снігоприбиральної техніки

У Київ після свят прийшов великий сніг. На автошляхах - затори. Київська влада звітує: на дорогах більше півтисячі прибиральних машин. Але водії їх не помічають, тож на пошуки техніки вирушили наші кореспонденти.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Дежавю відчули столичні водії, стаж кермування яких більше двох років. Хурделиця, снігу по коліна, в тому числі і на дорозі, і одиниці снігоприбиральної техніки - таке вже колись було

Наприкінці 2009-го Київ по-справжньому замело. Мегаполіс завмер у численних заторах. Люди обурювались і мерзли, на термометрі ж бо було мінус п'ятнадцять. Але комунальні служби прибирати не поспішали. А тодішній голова КМДА Леонід Черновецький й взагалі сказав: навесні все й так розтане. От і сьогодні у чималий снігопад місто зупинилося.

Ірина, мешканка м. Києва:

- Нормально доехали. С переменным успехом. Если б чистили, было б лучше.

Рахує скільки техніки побачила за півдня.

Ірина, мешканка м. Києва:

- Со сколькими выехали, с 9 утра одну машину видели.

Олександр так само стомлений тягнучками.

Олександр, мешканець м. Києва:

- Погано прибираються дороги, принаймні, зранку, техники не було на дорогах.

- Тобто, ви не бачили жодної?

- Кілька одиниць, але не достатньо скажем так.

Але знімальна група "Свідка" знайшла прибиральну техніку й комунальників з лопатами. Це пішохідний міст до Труханового острову. На ньому жодної сніжинки, щоправда, за рахунок сантиметрового шару солі. Не просто так тут прибирали. Зустрічали гостя - Олександра Попова, голову Київської адміністрації. Він приїхав подивитися на реконструйований шляхопровід. А проблем із заторами в місті, каже, не помітив.

Олександр Попов, голова Київської міської державної адміністрації:

- Нам головне, щоб ми не мали проблем зі стабільною роботою ГТ, ми це забезпечуємо, щоб у нас не збільшилась аварійність. Ми за цим слідкуємо, це теж забезпечуємо - стабільна робота садів, лікарень, об'єктів виробничих, і так далі. Сьогодні проблем в цьому плані немає.

Чистенько й біля Київавтодору. Це організація, яка зокрема й керує прибиранням снігу в місті. Щоправда, працює тут не спецтехніка, а двірник з лопатою.

Георгій Глинський, генеральний директор Київавтодору:

- Вся снегоуборочная техника на дорогах и маршрутах, где двигается общественный и легковой транспорт, это наша основная задача.

За такої погоди, каже, за правилами вони дороги посипають піщано-сольовою сумішшю. А капітальне прибирання снігу провадитимуть уночі.

Георгій Глинський, генеральний директор Київавтодору:

- Все говорят ,что пробки, пробки, пробки. Пробки есть и когда снега нет, но когда идет снег, скорость уменьшается, каждый водитель выбирает безопасный режим движения. Естественно, пропускная способность меньше, и когда мы выпускаем еще свою технику - кто больше - 300 машин, поэтому тоже самое сложновато.

Остаточно прибрати столицю від снігу пообіцяли за вихідні. Утім, це якщо хурделиця й далі не вируватиме.