Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 січня 2012, 16:22 Суспільство
В Україну повернулися відпочиваючі, які постраждали в аварії круїзного лайнера в Середземному морі
В Україну повернулися відпочиваючі, які постраждали в аварії круїзного лайнера в Середземному морі

До України повернулися постраждалі під час аварії круїзного лайнера поблизу італійського острова Джильйо. На борту "Коста Конкордії" перебувало більше чотирьох тисяч людей. П’ятеро загинули, ще п’ятнадцятьох досі шукають. Жоден українець під час жахливої пригоди не постраждав. Тепер вони переповідають деталі тих подій.

До "Борисполя" кількома рейсами прилетіли двадцять семеро українців. Вони виснажені, і прагнуть якнайшвидше дістатися домівки. Події ночі п’ятниці, коли туристичний лайнер "Коста Конкордія" налетів на скелю поблизу острова Джильо в Середземному морі, згадують неохоче.

Паелеантос Луа Андіс, постраждала:

- Мы уже собирались спать, и я собиралась в душ. Почувствовали наклоны, потом был удар. У меня сразу началась сильная паника, ужас. Я сразу оделась, одела жилет. Но до последнего думали, что все нормально: может, разворачивается судно.

Олександр з Ялти непогано знається на морській справі. Його вкрай здивував непрофесіоналізм команди. Під час аварії матроси просто розгубилися.

Олександр Борисов, постраждалий:

- Нужно было минут на 20 раньше начать эвакуацию. Когда корабль начал крениться и полетела посуда, нужно было немедленно людей отправлять. Это на 90% не профессионалы. Они не знали, что делать! Многие наши люди помогали, одевали жилеты детям. Там 10-20% экипажа работали нормально, а остальные доставали из карманов бумажки и смотрели, что им делать.

Із Борисполя - пересадка на літаки внутрішніх рейсів. Постраждалі дісталися Сімферополя, Ялти та Львова. В одеському аеропорті квіти, обійми та сльози радості. Окрім рідних, туристів зустрічають лікар та психолог МНС, але від їхніх послуг відмовляються. Туристи здорові, але стомлені і прагнуть забути аварію як страшний сон.

Олексій Лавров, постраждалий:

- Некоторые шлюпки запутались и не спустились вообще, а наша, тьху-тьху, спустилась одна из лучших.

Тетяна Лаврова, постраждала:

- Просто когда на остров мы прибыли, ждали около 3 - 4 часов на холоде, никто не знал, что с нами делать. Понимаю, что для них это трагедия, дай Бог, чтоб последняя.

За словами постраждалих, на судні перебувало чимало українців, білорусів та росіян. Всі вони спокусилися на низьку ціну - тижневий тур коштував від 270-ти до 460 євро. Та попри пережиту катастрофу й негативні емоції, більшість туристів "Коста Конкордії" відмовлятися від морських подорожей у майбутньому наміру не мають.