Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 січня 2012, 10:34 Суспільство
Перший сніг у Києві приніс звичні проблеми: слизькі дороги і тротуари
Перший сніг у Києві приніс звичні проблеми: слизькі дороги і тротуари

Надворі - перший сніг. А отже, й звичні зимові проблеми: слизька дорога й тротуари. Як із ними вдається боротися комунальникам і як поводитися водіям у складних погодних умовах?

Справжня зима прийшла до столиці разом зі старим новим роком. Перші сніг, морози і ожеледиця, традиційно, настали несподівано. Водії невдоволені, кажуть, дороги почищені погано, їздити складно.

Олег Васильович, таксист:

- Вчера одну машину видел на окружной снегоочистительную. Ну, он, вроде, не чистил, а ехал так. За цілий день одну.

Таксист:

- А шляхи прибираються, дороги?

- Ні, погано. А хіба не видно?

Не надто радіють снігові й пішоходи.

Жанна Борисівна, мешканка м. Києва:

- Сьогодні кажу, що перший раз. Так ще не бачила, щоб прибирали.

Олександр, мешканець м. Києва:

- Слизько ходити?

- Слизько!

- Не прибирають дороги?

- Ні, прибирають тільки на центральних вулицях, а пішоходні участки - не прибирають. Центр тільки прибирають.

Тим часом Київська адміністрація на своєму порталі звітує - на вулицях працювало три сотні снігоприбиральних машин. На дороги висипали понад дві тисячі тон солі і тисячу тон піщаної суміші.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Перший сніг. Для дітей - забава, а для автомобілістів - халепа. Дороги слизькі, тож треба бути надто уважними. А в Державтоінспекції кажуть головне: дотримуватися правил дорожнього руху.

Натомість ДАЇ дивує статистикою: за перші дні снігопаду ДТП значно поменшало.

Наталя Сторожик, керівник відділу УДАІ м. Києва:

- Можливо, це тому, що водії зважають на зміну дорожніх умов, і більш обережно курсують по дорозі, а, можливо, тому, що водії поставили свої авто на зимівку.

Але даївці тим часом додають: нині зимові дороги особливо підступні. Це одна з ДТП, що сталася останніми сніжними днями на столичній Троєщині. На перехресті вулиць Драйзера і Бальзака не розминулися маршрутка та легковик. Водії не постраждали, а от 60-річному пішоходові, який стояв на тротуарі, пощастило менше. Від удару на слизькій дорозі легковика понесло, і він притис чоловіка до дерева.

Наталя Сторожик, керівник відділу УДАІ м. Києва:

- Дорога може бути почищеною від снігового покрову, але це не повинно налаштовувати водіїв на те, що вона може бути безпечною, тому що саме коли вона розчищена при мінімальній температурі мінусовій, вона може бути покрита тонким шаром криги, який небезпечний, щоб і гальмувати.

Досвідчені ж водії самі дають поради, як поводитися за складних погодних умов. Головне, кажуть, - не їхати на вулиці з крутими узвозами і вкриті бруківкою. На них взимку авто стає майже некерованим. І пам'ятайте: погода невблаганна до всіх, тож навіть за чималого водійського стажу не переоцінюйте можливостей - не літайте слизькими шляхами.