Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 січня 2012, 15:50 Суспільство
У Києві чоловік зарізав дружину і сина, після чого покінчив життя самогубством
У Києві чоловік зарізав дружину і сина, після чого покінчив життя самогубством

В Україні епідемія самогубств. Когось до суїциду штовхають сімейні негаразди, когось - матеріальна скрута. Мруть люди цілими родинами.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- В новому році не стало цілої родини, яка мешкала ось в цьому будинку на столичному масиві Березняки. Чоловік зарізав дружину, потім сина, і врешті сам наклав на себе руки.

На подвір'ї багатоповерхівки тільки й розмов, що про трагедію.

Галина Іванівна, мешканка м. Києва:

- Я шла з роботи в той день ввечері. Бачу - міліція. Я думаю: ну, мало чого, щось буває, а вже на другий день мені сусідка сказала, що це Оксанку зарізали, да ще й цю дитину. Це просто, ну знаєте, як знаєш людей - ну, шок, шок.

Галина Іванівна доброю знайомою Оксані не була. Утім, інколи, каже, спілкувалися. Вона місцева, ледь не все життя тут мешкала.

Галина Іванівна, мешканка м. Києва:

- Як людина - то була хороша жінка, з дитиною в садік, водила його.

А ось про чоловіка жінка майже нічого не знає, як і про причини трагедії.

Галина Іванівна, мешканка м. Києва:

- Звичайна сім'я, родичі самі не розумують, що сталося і причини.

Трупи знайшли родичі загиблих. Їх насторожило, що діти у святкові дні не відповідають на дзвінки. Навідалися у квартиру - там побачили страшну картину.

Олена Василяка, помічник керівника Дніпровського РУ міліції м. Києва:

- Жінці та малолітньому хлопчику було нанесено ножові поранення в область грудей, чоловік покінчив життя самогубством через повішання в ванній кімнаті, він залишив передсмертну записку, що дані вбивства скоїв він.

Чоловікові було двадцять вісім, жінці - тридцять сім, хлопчикові - вісім.

Олена Василяка, помічник керівника Дніпровського РУ міліції м. Києва:

- Порушена КС за ст. 115 ККУ, на даний час йде з'ясування всіх обставин.

На свята цьогоріч скоєно чимало суїцидів. На Луганщині з дев'ятого поверху через нещасливе кохання викинувся двадцяти дворічний хлопець. Раніше в тому самому регіоні, якраз на Різдво, з вікна стрибнув колишній співробітник СБУ. Слідчі припускають: також через сімейні проблеми. Психологи ж кажуть: нині люди вкорочують собі віку, здебільшого, через економічне ярмо.

Тетяна Подольська, психолог:

- Изменить жизнь к лучшему внешне довольно сложно, поменять работу сложно, вот это я имею ввиду, ещё что-то сделать. Поэтому у людей остается мало надежд, и внешнего подкрепления нету, а если внутренние какие-то депрессивные настроения есть, то, к сожалению, это может привести к каким-то последствиям.

Тож радять дослухатися до своїх близьких. Люди, що мають намір накласти на себе руки, про це, зазвичай, не патякають. Тож важливо не зважити на їхній пригнічений настрій.