Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 грудня 2011, 10:09 Суспільство
Дитяча лікарня "Охматдит" отримала подарунок від благодійного фонду
Дитяча лікарня "Охматдит" отримала подарунок від благодійного фонду

Дитяча лікарня "Охматдит" отримала подарунок до Нового року. Реанімаційне обладнання для новонароджених презентував малюкам доброчинний фонд. Про порятунок малюків.

У цьому відділенні виходжують зовсім крихітних малюків - недоношених і тяжкохворих. Більшість тутешніх пацієнтів народилася недорозвиненими.

Єлизавета Шунько, головний позаштатний спеціаліст з неонатології МОЗ України:

- У недоношених є основною проблемою морфофункціональна незрілість, і морфофункціональна незрілість - це, в основному, легенів та центральної нервової системи.

Маленька Софійка народилася семимісячною. Нині вона на апаратному диханні. Пробуде на ньому доки не навчиться дихати сама. А цей маленький пацієнт потребує негайної операції. Після неї дитя теж мають під'єднати до штучного дихання.

Олена Король, завідувач відділення дитячої лікарні:

- Этот ребёнок поступил к нам сегодня, мы его привезли из роддома, этот ребёнок, который требует хирургической коррекции, у него низкая кишечная непроходимость. Ему полтора дня на сегодняшний день, поэтому он будет обследоваться и оперироваться и, естественно, после операции он будет тоже на аппаратном дыхании.

Невідомо, скільки хворому немовляті довелося б чекати на операцію, адже в лікарні не вистачає компресорів для аварійного постачання повітря. Та Напередодні Нового року сталося диво: небайдужі люди зробили крихіткам подарунок. До відділення привезли новенький пристрій.

Тетяна Іванова, заступник генерального директора дитячої лікарні:

- Компресор являється необхідним для функціонування апарату штучної вентиляції легень, який на певному етапі дає змогу зберегти життя нашим крихітним пацієнтам. Вартість такого обладнання - 38 тисяч гривень.

Надія Петрученко, президент благодійного фонду:

- Мы собрали эти деньги очень быстро - в течение 20 дней, и мы очень рады, что люди нам поверили, что люди небезразличные и милосердные.

Щороку в цьому відділенні "Охматдиту" виходжують дві сотні немовлят. Їх везуть сюди з усієї України. Малим пацієнтам не вистачає ще п'ятьох таких компресорів. Але найкращим подарунком став би новий апарат штучної вентиляції легенів. Він коштує аж 336 тисяч гривень. Але нинішній дарунок вселяє надію, що дива таки трапляються.