Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 грудня 2011, 17:35 Суспільство
Столиця України наповнилася багатокілометровими пробками
Столиця України наповнилася багатокілометровими пробками

Столиця України зупинилася в багатокілометрових заторах. Таких тягнучок не було навіть за снігопадів. У чому причина, і якою дорожня ситуація буде найближчим часом?

Легендарні московські затори. Їм присвячують справжні витвори мистецтва.

Отакі червоні від тягнучок вулиці - справа звична для білокам'яної. Чи буде в Києві таке в останні дні 2011-го?

Наталя Сторожик, керівник відділу УДАІ м. Києва:

- Судячи по минулому року, не було у нас таких великих занадто заторів. Так, в п'ятницю ввечері, коли всі за межі виїжджають, - це зрозуміло, і кожен водій, який має намір виїхати за межі міста, він розраховує, що там не так швидко доведеться курсувати на тій ділянці дороги.

А ось спеціалісти одного з інтернет-ресурсів, що слідкує за ситуацією на дорогах, прогнозують затори на дев'ять, а то й десять балів. Хоча зазвичай і шість - це багато. Причин тому кілька. На автошляхах щільненько, коли псується погода. Гідрометцентр якраз на тридцяте та тридцять перше передає мокрий сніг та невеличкий мороз.

Олена Ткаченко, корреспондентка:

- Затори виникають не тільки через, так би мовити, нельотну погоду. Впливають на це і стоянки. Приміром, якщо з одного паркувального місця роблять декілька, займаючи при цьому одну чи дві смуги для руху.

Наочний приклад можна побачити біля будь-якого великого супермаркету. Ось хоча б біля метра Петрівки. А все через передноворічний ажіотаж.

Юрій Ірхін, психолог:

- В нашем этносе походы по магазинам и предпраздничная суета - это элемент самого праздника. Именно поэтому никто за 10, за 2 недели, за месяц, не покупает заранее никакие покупки.

А роблять закупівлі в останні дні року. Фахівці радять: у кого є можливість - скуповуватись вночі. Адже чимало крамниць до свят почали працювати цілодобово. Утім, є ще одна порада, як оминути затори.

Юрій Ірхін, психолог:

- На метро пробок нет, так что…