Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 грудня 2011, 11:20 Суспільство
У Харкові після нещасного випадку демонтують всі аварійні дитячі майданчики
У Харкові після нещасного випадку демонтують всі аварійні дитячі майданчики

Харків позбувається старих дитячих майданчиків. Демонтувати їх змусив нещасний випадок, що стався влітку. На одному з подвір'їв зірвалася гойдалка, 8-річний хлопчик зкрутив в'язи. Після цієї трагедії комунальні служби міста нарахували сто п'ятдесят аварійних майданчиків.

Коли восьмирічний Мойсей зірвався з гойдалки та зкрутив в'язи, його батьки мали йти до суду. Хотіли покарати комунальників, але з'ясували: відповідати за трагедію нікому, бо майданчик нікому не належить, а хто й коли його створив - невідомо.

Роман Веприцький, голова Жовтневої РДА м. Харкова:

- Когда-то в советские времена, и кто-то её ремонтировал кустарным методом.

Цьому майданчикові більше двадцяти років. На старих гойдалках та гірках розважатися дітлахам небезпечно.

Євген Белуха, майстер Жилкомсервісу:

- Коррозия берёт своё, время берет свое. Лавочки, грибочки, лестницы уже старые.

Комунальники обіцяють, що за півтора-два місяці в місті не залишиться жодного майданчика, що становить загрозу для дітлахів. На подвір'ях демонтують півтори сотні аварійних гойдалок.

Роман Нехорошков, керівник департаменту Харківської міськради:

- Мы будем устанавливать новые. Но есть уже и места, где, скажем, рядом, недалеко от мест, где находятся старые элементы, и они представляют определенную опасность, потому что дети все равно приходят на эти старые места, где находятся эти аварийные формы. В таких местах мы, возможно, будем доукомплектовывать.

У мерії запевняють: діти без розваг не залишаться, адже замість старих гойдалок у міських дворах обов'язково поставлять нові, сучасні комплекси. Та чи дотримають своїх обіцянок харківські урядники - покаже час.