Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 грудня 2011, 12:40 Суспільство
На запорізькій залізниці двоє дівчат намагалися покінчити життя самогубством
На запорізькій залізниці двоє дівчат намагалися покінчити життя самогубством

Запорізьку залізницю накриває хвиля самогубств. За два тижні двоє молодих дівчат стрибнули з мостів на колії. Обидві вижили, та дістали тяжких травм. Правоохоронці й журналісти аналізують, що штовхає підлітків на такі відчайдушні вчинки.

Поставити крапку у своєму житті. Реалізувати останній план 17-річна Олена прийшла на залізничну станцію. Піднялася на міст, і лише на кілька хвилин замислилася. За секунду рішуче подалася вперед.

Свідок:

- Перелізши через перила повітряного мосту, який знаходиться у південній горловині залізничної станції "Запоріжжя-1", скоїла стрибок, в результаті чого впала на залізничне полотно та отримала тілесні ушкодження.

Ані на мості, ані поблизу цієї миті нікого не було. Здалеку падіння помітила працівниця залізниці.

Юлія Рибалко, працівниця залізничної станції:

- Я сидела на своем посту за столом, и боковым зрением как бы увидела, что что-то упало с моста. Думаю, пойду посмотрю.

Знайшла жінка непритомне тіло із численними переламами. За кілька хвилин на місці вже була "швидка". Дівчина жива, але у вкрай тяжкому стані.

Юрій Григорович, керівник відділу медицини катастроф Запорізької клінічної лікарні:

- Диагностирована тяжелейшая черепно-мозговая травма, травма лицевого черепа, перелом свода основания черепа, большая субдуральная гематома, перелом бедра.

Минув тиждень, але лікарі і досі не можуть спрогнозувати, чи виживе пацієнтка. Правоохоронці тим часом з'ясували, що штовхнуло відчайдуху на страшний крок. Втрата батька і невпевненість у собі.

Вадим Мамчур, оперуповноважений ЛВ міліції на станції Запоріжжі:

- Вказана неповнолітня також перенесла тяжку психологічну та фізичну травму унаслідок дорожньо-транспортної пригоди, у результаті якої її батько загинув. Також вона… у неї був комплекс неповноцінності на ґрунті спілкування з протилежним полом.

Складні стосунки із хлопцем підвели до самогубства й однолітку Олени - 16-річну Аліну. Після сварки із коханим дівчина також вирушила на залізницю. Але до верху мосту не дійшла, стрибнула із нижчих сходинок. Їй пощастило - відбулася лише забиттями та переламами.

Андрій Горшков, керівник ЛВ міліції на станції Запоріжжі:

- Оба случая и один и второй на почве неразделенной любви. Но, опять-таки, я думаю, что все это возникло по причине неконтроля родителей за своими детьми. То, что она поднялась на мост, прыгнула с моста. Родители не контролировали, и всё это привело к этим последствиям.

Бідність, відносини в родині і з однолітками, алкоголь, наркотики, нерозділене кохання і навіть звичайні неприємності із навчанням. Причин підліткового самогубства безліч, й іноді почути тривожного дзвіночка складно. Утім психологи радять батькам бути пильними до змін настроїв своєї дитини та, головне, просто бути для неї близьким другом.