Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 грудня 2011, 12:48 Суспільство
У Києві спіймали в'язня, який втік з Вилківської колонії
У Києві спіймали в'язня, який втік з Вилківської колонії

В Києві спіймали в'язня-втікача. Чоловік пробув на волі одинадцять годин. З Одеси до Києва їхав на таксі. Спинився за сто метрів від лінійного відділу міліції - там його і затримали.

Втечі з Вилківської колонії № 141 у пенітенціарній службі не дивуються. Від початку року це вже третій випадок. Причина - мінімальний рівень безпеки та полегшені умови утримання.

Кирило Бардашевський, перший заступник керівника управління державної пенітенціарної служби України в Одеській області:

- Иными словами, это учреждение открытого типа, в котором отсутствуют охрана и охранные сооружения. То есть, есть забор, но осуждённые, которые содержатся в колонии, не охраняются. Они выполняют разные работы, и для её выполнения могут выводиться за ее территорию.

37-річний Володимир з цього і скористався. Дочекався, коли його виведуть на роботи, і втік на таксі. Дорогою до Києва забрав товариша, який звільнився трохи раніше.

Наталя Мельник, керівник сектору УМВС України на Південно-Західній залізниці:

- По приїзду домовилися, що гроші винесе їм їхній приятель, і про зустріч домовилися на залізничному вокзалі. На таксі грошей не вистачило, а на пляшку горілки хватило.

Поки товариші чекали на третього, їх помітили правоохоронці. Прикмети втікача та автівки збігалися з орієнтуванням.

Андрій, мешканець м. Одеси:

- Я не знаю, за что меня задержали. Я только освободился, меня закрутили и привезли сюда.

Товариша втікача відпустили. А от Володимирові тепер непереливки. Чоловікові лишалося сидіти менше року. Та після такого вчинку на швидке побачення з волею йому розраховувати не варто.

Кирило Бардашевський, перший заступник керівника управління державної пенітенціарної служби України в Одеській області:

- Возбуждено уголовное дело по ст. 393 УКК: "побег из мест лишения свободы". В ближайшее время будет избрана мера пресечения в виде содержания под стражей.