Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 листопада 2011, 10:18 Суспільство
На Одещині 10-річний хлопчик покінчив із собою через знущання однолітків
На Одещині 10-річний хлопчик покінчив із собою через знущання однолітків

Знову через знущання однолітків загинула дитина. Цього разу трагедія сталася на Одещині. Десятирічний хлопчик наклав на себе руки одразу після свого дня народження. Ще тепле тіло сина в зашморгу знайшла мати. Згодом з'ясували: малий міг укоротити собі віку через постійні збиткування у школі.

Родич самогубці:

- Вот на тому месте, мне на роботу позвонили, я приехал. Он тут лежал. Веревка була обрізана, чи лопнула.

Десятирічний Дмитро поквитався з життям поряд зі своїми улюбленими птахами. Крім них удома нікого не було. Малий власноруч змайстрував голубника й багато часу пробував саме тут. На тіло хлопчика натрапила мати. Коли син уранці йшов до школи, попросив її вдень нагодувати пернатих.

Ольга Тисячулова, мати самогубці:

- Я пошла, думаю, голубям кину. Пошла туда - не заметила сразу, назад возвращаться - а вин лежить прям на полу. Лежав и мотузка, я стала зубами веревку ту… Ну, такая леска была, веревка. Я не знаю, как оно могло получиться, я ничего ж… Я его не бачила, як він со школы пришел.

Тіло дитини було ще тепле, але врятувати хлопчика вже не змогли. Смерть школяра стала справжнім шоком для села.

Олена Симонова, керівник відділу Татарбунарського РВ міліції:

- Записки при мальчике никакой не было, вещи мы осмотрели очень детально. Мы искали какую-то зацепку, которая могла бы натолкнуть, потому что  в 10 лет - это трагедия, это ребенок просто был загнан в угол.

Родина, в якій ріс хлопчик, перебуває на обліку, її вважають проблемною. Матір кілька разів притягали до адміністративної відповідальності, як нелегальну мігрантку. Сама вона з Росії. Подружжя полюбляє випити. Та, кажуть сусіди, батьки сина ніколи не ображали.

Тетяна Фунтикова, сусідка:

- Конечно, внимания мало было со стороны батьків, потому что у каждого свои проблемы, но они его не били, не обижали.

Пані Тетяна зазначає, що Дмитро ріс добрим і працьовитим. Але водночас потайним, ніколи не скаржився, все тримав в собі. Саме тому про знущання з нього однокласників нікому не розповідав. Про жах, що коївся не один рік у школі, рідні дізналися випадково.

Лідія Чумаченко, бабуся самогубці:

- І у туалет його опускали, брали за ноги і головкою в туалет. Там такі старі дири, не такі, які туалети современні. Він прийшов, нічого не розказав, він такий скритний сильно був хлопчик.

Зі слів бабусі, у день смерті з онука також збиткувалися в туалеті, ще й мобільним знімали. Водночас у школі запевняють, що про це нічого не знають.

Андрій Казанджі, директор Лиманської школи:

- Такої інформації в мене просто даже немає. Я чую від вас це, чую від вас. І якщо би даже таке недопустиме що було, якщо би я про це знав, зразу приймалися міри і викликалися міліція для того, щоб вирішити цю проблему. Це в навчальному закладі не допустимо.

Та в міліції кажуть, що з приходом нового директора співпраця з правоохоронцями урвалася.

Олег Дерен, помічник дільничного села Лимана:

- Информация в школе всё скрывалось, они решали все на месте, не хотели выносить, чтобы у школы не было проблем.

Воно й не дивно, що про знущання з хлопчика не чули й у районному відділі освіти.

Ірина Коваль, керівник відділу освіти Татарбунарської райдержадміністрації:

- Звертався, нормально спілкувався із своїми однолітками, старшими дітьми. Я не володію інформацією, про яку ви запитуєте.

Пані Коваль повідомила, що нині триває службове розслідування. Також порушено кримінальну справу - доведення до самогубства. Уже є кілька підозрюваних. Якщо вину школярів-катів доведуть, їм загрожуватиме до десяти років позбавлення волі.