Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 листопада 2011, 09:51 Суспільство
На Луганщині павук з пакета з насінням укусив 10-річну дівчинку
На Луганщині павук з пакета з насінням укусив 10-річну дівчинку

На Луганщині павук укусив десятирічну школярку. Він був у пакеті з насінням, яке батьки дівчинки придбали у крамниці. На щастя, членистоногий виявився не отруйним, і сім'я потроху оговтується від шоку. Вася ж - а саме так назвали павука - живий-здоровий, і зимує у склянці.

Постраждала (показує):

- На этом пальчике…

Насіння Ярославі купив батько у крамниці. Дівчинка відкрила пакета, щоб витягти ядра. Аж тут відчула пекучий біль.

Ярослава Загороднова, постраждала:

- Я засунула руку в пакет, и меня сразу укусил паук. Да, я испугалась. У меня даже кровь из пальца потекла…

Батьки не розгубилися і встигли спіймати павука, що мав намір накивати лапами. Бранця поклали в банку, й разом із донькою повезли в лікарню. Там заспокоїли: небезпеки для здоров'я дівчинки немає.

Ольга Загороднова, мати постраждалої дівчинки:

- А паук - он упал на землю и не двигался. Мы на всякий случай паука поймали, в баночку посадили. Папа взял Ярославу, отвез на "скорую", и паука, показать, ядовитый он, или нет. Сказали, что все нормально, наблюдайте за ребенком. Чтобы температуры не было, аллергических никаких реакций не было.

У "швидкій" сказали, що в насінні запорізького виробництва був паук-кругопряд. Вони не отруйні. А ось як потрапив кусака до пакета зі смаженим насінням - загадка. Членистоногого передали зоологам. Вони назвали його Васею й оселили у склянці.

Любов Верещага, зоолог:

- Почему-то, все его боятся, кричат: "Убери его, он злой, нехороший!" Ну, что в нем нехорошего? Тем более, неядовитый паук. Тем более, он спит - зима.

Навесні Васю відпустять на волю - в ліс. Батьки ж дівчинки вирішили насіння в пакетах більше не купувати. Та позиватися проти виробника наміру не мають.