Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 листопада 2011, 09:13 Суспільство
Київську набережну до 2025 року планують забудувати
Київську набережну до 2025 року планують забудувати

У столиці не буде ні дніпровських схилів, ні набережної. Принаймні, так уважають кияни. Адже на початку 2012 року оприлюднять новий генеральний план забудови міста. Та громадськість уже жваво обговорює його головні вади.

Марина Борисполець ,кореспондентка:

- Зелені схили й набережну у такому вигляді киянам лишилося бачити недовго. За новим генеральним планом до 2025 року їх планують забудувати.

У цьому певен голова комісії Київради з питань культури та туризму. З його слів, той план не дуже й потрібен.

Олександр Бригинець, голова комісії Київради з питань культури та туризму:

- Єдина мета цього генплану, як на мене,  - це узаконити всі ті порушення генплану, які вже зроблені, тобто, в новому генплані ці зміни,які вже були зроблені, будуть подаватися як абсолютно законні будівництва.

Затвердити документ мають намір на початку 2012 року. Головний архітектор Києва переконує: основну увагу приділять островам. Їх хочуть облаштувати, щоб містяни відпочивали комфортно.

Сергій Целовальник, керівник ГУ містобудування та архітектури м. Києва:

- Вот насчет того, чтоб строить - строить на островах как раз ничего не надо. Чтобы строить на островах, нужно насыпать порядка шести метров, а это значит, уничтожить природу, пляжную кромку, кусты, деревья. Кому это нужно?

Не в островах річ, каже Олександр Бригинець. Депутат запевняє: головне, чого варто боятися містянам - забудови круч і берега.

Олександр Бригинець, голова комісії Київради з питань культури та туризму:

- В даному випадку йдеться про те, що в новому генеральному плані цілий шматок території Києва від моста Потона до річкового вокзалу виключений з тих територій, які заборонено забудовувати. Таким чином, по всій Набережній і на початку схилів стоятимуть будинки.

Киянам такі забудови не до вподоби. Кажуть, хай зводять на околицях, а не в середмісті.

Світлана, мешканка м. Києва:

- Там нельзя уже ничего трогать. Я считаю, пусть оставят набережную для людей: ходить, гулять, пусть хоть что-то оставят без этих домов.

Євген, мешканець м. Києва:

- Я считаю, что центр не застраивать надо, а восстанавливать, сохранить лицо города. Тот же Подол - там море работы.

Та в головному управлінні містобудування й архітектури кажуть: самі проти, щоб набережну чи кручі чіпали. Проте остаточне рішення не за ними.

Сергій Целовальник, керівник ГУ містобудування та архітектури м. Києва:

- Главный архитектолр города - это ещё не главный человек, который осуществляет какие-то действия в истории. Очень часто архитекторы говорят, что не надо этого делать, а потом жизнь это делает.

Тож, якщо набережну і схили таки вирішать не забудовувати, це буде маленька, але перемога. Утім, чи надовго?