Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 листопада 2011, 14:51 Суспільство
В Одесі після вакцинації на АКДС помер 2-річний хлопчик
В Одесі після вакцинації на АКДС помер 2-річний хлопчик

В Одесі після вакцинації на АКДС помер дворічний хлопчик. Абсолютно здоровий, він згорів буквально за лічені години. Тож зрозуміло, що батьки малюка у першу чергу звинуватили його у смерті саме сироватку - це вона вбила їхнього сина. Лікарі виправдовуються: причини трагедії інші.

Дворічний Данилко, зі слів матері, був абсолютно здоровою дитиною. У батьків жодного сумніву не виникало щодо вакцинації, бо хлопчикові вже неодноразово її робили. У п'ятницю дитині впорснули планову, третю ін'єкцію на АКДС. Менше, ніж за добу малюка не стало.

Марина Горільчана, мати померлого хлопчика:

- Спустился врач-реаниматолог, и сказал: мы ребенка спасти не смогли. У него отказали легкие. Они сразу его подключали к аппарату, но сердце не выдержало, и ребенка не стало.

Рідні розповідають: малюкові стало зле майже одразу після щеплення. Спочатку піднялася температура, а вночі на спині почали з'являтися сині плями. Такого у своїй практиці мати хлопчика не бачила, а жінка багато років працює фельдшеркою. Перед вакцинацією Данилка оглядав лікар.

Олена Горільчана, бабуся померлого хлопчика:

- Веселый, здоровый. Он пешим в два годика своими ножками пошел в поликлинику. Он был… Идя в поликлинику, он с соседкой поздоровался.

Та в Одеській інфекційній лікарні, де помер малюк, переконують: щеплення не могло вбити дитину. Припускають, що перед вакцинацією Данилко підхопив особливо небезпечну форму менінгіту. Саме вона його й занапастила.

Світлана Лаврюкова, керівник Одеської інфекційної лікарні:

- Существует так называемая молниеносная форма менингококковой инфекции, которая протекает в течении нескольких часов. В течении суток она, чаще всего, заканчивается, к сожалению, летальным исходом. Менингококковую инфекцию можно сравнить с пожаром в степи - всё очень быстро развивается, моментально.

Проте закордонну вакцину "Інфлюракс", якою й прищепили Данилка, вилучили з дитячих лікарень і поліклінік. У міському управлінні охорони здоров'я повідомили: остання партія надійшла до медичних закладів півтора тижня тому, і спричинити страшні наслідки не могла. Причини смерті малюка розслідує спеціальна комісія.

В'ячеслав Полясний, заступник керівника Одеського МУ охорони здоров'я:

- Наша комиссия провела расследование в поликлинике. В течение двух суток создается комиссия в "Облздраве" - те мероприятия, которые регламентированы приказом Минздрава. Потом отчет отдается в Минздрав - и там принимается решение, как дальше действовать в этой ситуации.

Тож чому помер Данилко - буде відомо впродовж кількох днів.